Vliegangst

Het is bijna tijd voor vakantie! De kinderen zijn vrij en daarnaast is het ook voor de meeste volwassenen tijd voor vakantie. Het ene gezin gaat met de caravan naar Frankrijk en een ander stel gaat met het vliegtuig naar Griekenland. Helaas is het zo dat vliegen steeds vaker bij veel mensen gepaard gaat met bepaalde angsten.

Uit onderzoek van vliegmaatschappij Lufthansa blijkt dat 1 op de 3 passagiers angst heeft om in een vliegtuig te stappen. De mensen die nooit vliegen zijn niet meegenomen in dit onderzoek. Dat laat zien dat het gaat om een enorme hoeveelheid mensen.

Al jaren behandel ik in mijn praktijk succesvol mensen met vliegangst. Je zou denken dat deze mensen met name bang zijn om bijvoorbeeld neer te storten, terwijl zij in het vliegtuig zitten. Echter is het mij opgevallen en heeft het mij verbaasd dat dit vaak niet het geval is. In mijn ogen is vliegangst op te delen in vier categorieën, namelijk:


  1. Angst om de controle te verliezen
  2. Angst voor hoogtes
  3. Angst om opgesloten te zitten
  4. Angst om te vliegen


De reden waarom de meeste hulp en/of cursussen in mijn ogen niet passend zijn voor mensen met vliegangst is doordat de oorzaak van het probleem niet aan bod komt. Dit is waar ik kom kijken!

Het is mijn kracht om tot de kern van het probleem te komen. Bij een sessie ga ik samen met jou op zoek naar het onderliggende gevoel dat wordt getriggerd. Dit gevoel wordt continu versterkt door nieuwe situaties die je aan dat gevoel koppelt. Door dit gevoel bewust op te zoeken en dit te gaan elimineren met hypnotherapie, kunnen we het patroon dat ooit gecreëerd is, doorbreken.

Ben jij klaar om jouw patroon te doorbreken? Neem dan vrijblijvend contact met me op! Want binnen enkele sessies hypnotherapie kun jij weer genieten van je vlucht!

Over de schrijver
Reactie plaatsen