Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Afvallen

Afvallen onder hypnose

In onze westerse samenleving is er onder wat eten betreft, een andere aan keuze. Vaak zijn de makkelijkste en snelle opties niet de meest gezonde keuzes. Aangezien we tegenwoordig ook nog eens zo veel mogelijk tegelijk in onze levens willen doen, is nadenken over wat en hoeveel we in onze mond stoppen er niet altijd bij. We willen vaak stoppen met eten maar een behoefte die we niet kunnen remmen. Door dit patroon blijven we vastzitten en kunnen we geen verandering teweeg brengen. Dit KAN anders. Middels hypnose kan ik ook jou helpen!

Afslanken met hypnose is namelijk een fluitje van een cent!

Ben jij klaar voor een leven zonder dieet en wil jij weten hoe?
Neem een gedrag op mijn website dieetvrij-.

Het onderbewustzijn en afvallen

Dit kan leiden tot een ongezonde levenstijl en overgewicht . Ondanks dat je weet dat het overmatig snoepen en snaaien niet goed voor je is, lijk je hier geen weerstand aan te kunnen bieden. Je zit op de bank en je weet heel goed dat je niks uit de kast moet gaan pakken, maar er is toch een innerlijke drang in jou aanwezig die sterker is dan jouw wilskracht.

 

Hier spreekt jouw onderbewustzijn. Dit letterlijk knagende gevoel domineert wilskracht en heeft dan ook meestal de overhand. Wanneer het voor jou lastig blijkt om 'nee' te zeggen, niet nog een op keer op te scheppen (terwijl je lichaam al voldoende heeft) of je in te houden met snoepen en snaaien, kan hypnotherapie voor afvallen uitkomst bieden. Hypnose kan helpen het onderliggende gevoel, wat jou aanzet tot bijvoorbeeld die extra zak chips leeg te eten, weg te nemen. Daarmee ook de sensatie van honger en trek, zodat je op het juiste moment een vol (daan) gevoel hebt en kunt afvallen.

Verantwoord onbewust afvallen

Wellicht dat je al vele dieetprogramma's hebt geprobeerd om jouw eetgewoonten in het gareel te krijgen. Omdat je constant bewust met eten bezig bent, heb je (meestal) ook de wilskracht nodig om over-eten en snacken de baas te blijven.


Zodra een gezonde levensstijl echter in je onderbewustzijn verankert wordt, heb je hier gewoonweg minder moeite mee. Alles wat bewust gaat kost nu eenmaal meer inspanning, dan wat onbewust gaat. Aangezien wij 95% van onze acties onbewust uitvoeren, kun je hierdoor gezond afvallen.

Afvallen en op gewicht blijven

Je bent bekend met het jojo-effect. Het is behoorlijk frustrerend wanneer je jezelf weken of maanden lang aan een bepaald dieet hebt gehouden en weer terugvalt in je oude gewoonten. Hier zit nu echter net de kicker. Jouw gewoonten zijn vastgelegd in je onderbewuste.

Je bent niet met dit gevoel geboren! Dit is in de loop der jaren gebeurd. Op bewust niveau kan dit enkel met de eerder genoemde wilskracht aangepast worden. Op onderbewust niveau is hier veel eenvoudiger aan te sleutelen. Aangezien jouw gewoonten fundamenteel gewijzigd worden en je gebruikt hypnose om af te vallen, zul je dan ook op je streefgewicht blijven.

Hypnose en afvallen

Om er voor te zorgen dat die gezonde levensstijl verankerd wordt, is het eerst van belang te achterhalen wat het onderliggende gevoel is wat er voor zorgt dat jij op deze manier met voeding omgaat. Eet je juist meer wanneer je emotioneel bent? Heb je voor je gevoel geen tijd om met gezond eten bezig te zijn? Ben je bewust van de gezonde alternatieven, maar krijgen deze maar geen plekje in je eetgewoonten?

Afvallen door hypnose begint bij dat onderliggende gevoel wat jij bij eten hebt. Zodra je meer inzicht krijgt in hoe jouw onderbewuste omgaat met je eetgewoonten, kun je kijken wat hier aan te doen is. Vanuit dat onderliggende gevoel kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt vervolgens de gedachte en de gedachte versterkt het gevoel. Middels hypnose kan dit patroon worden doorbroken.

Hypnotherapie helpt je af te vallen zonder dieetgevoel en zorgt dat je weer in contact komt met je maag. Je gewoonten worden daarmee gebaseerd op eten met je maag in plaats van met je ogen. Hierdoor ervaar je sneller het vol en verzadigde gevoel wat ertoe leidt dat je niet ‘over eet’.

Ik help je graag door middel van hypnotherapie te laten afvallen en de gezonde levensstijl aan te nemen die jou meer energie en waardering voor jezelf geeft.

Wat doen we tijdens een afvallen met hypnose sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?