Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Hypnose afvallen

Afvallen onder hypnose

In onze westerse samenleving is er wat eten betreft genoeg keuze. Vaak zijn echter de makkelijkste en snelste opties niet de meest gezonde keuzes. Aangezien we tegenwoordig ook nog eens zo veel mogelijk tegelijk in onze levens willen doen, is nadenken over wat en hoeveel we in onze mond stoppen er niet altijd bij. We willen vaak stoppen met eten maar dit is een behoefte die we niet kunnen remmen. Door dit patroon blijven we vastzitten en kunnen we geen verandering teweegbrengen. Dit KAN anders. Middels hypnose kan ik ook jou helpen afvallen!

Afvallen met hypnose is namelijk een fluitje van een cent! Ben jij klaar voor een leven zonder dieet en wil jij weten hoe? Neem een kijkje op mijn website dieetvrij-leven.

Het onderbewustzijn en afvallen

Komt dit je bekend voor? Ondanks dat je weet dat het overmatig snoepen en snaaien niet goed voor je is, lijk je hier geen weerstand aan te kunnen bieden. Je zit op de bank en je weet heel goed dat je niks uit de kast moet gaan pakken, maar er is toch een innerlijke drang in jou aanwezig die sterker is dan jouw wilskracht. 


Hier spreekt jouw onderbewustzijn. Dit letterlijk knagende gevoel domineert wilskracht en heeft dan ook meestal de overhand. Wanneer het voor jou lastig blijkt om 'nee' te zeggen, niet nog een keer op te scheppen (terwijl je lichaam al voldoende heeft) of je in te houden met snoepen, kan afvallen door middel van hypnose uitkomst bieden. Hypnose kan helpen het onderliggende gevoel, wat jou aanzet tot bijvoorbeeld die extra zak chips leeg te eten, weg te nemen. Daarmee verdwijnt ook de sensatie van honger, zodat je op het juiste moment een vol(daan) gevoel hebt en kunt afvallen.

Verantwoord afvallen met hypnotherapie

Wellicht dat je al vele dieetprogramma's hebt geprobeerd om jouw eetgewoonten in het gareel te krijgen en af te vallen. Echter, omdat je constant bewust met eten bezig bent, heb je (meestal) ook de wilskracht nodig om over-eten en snacken de baas te blijven.


Daarom is het belangrijk dat een gezonde levensstijl in je onderbewustzijn verankerd wordt. Wanneer dit zo is, heb je er namelijk minder moeite mee om deze levensstijl te volgen. Dit komt omdat alles wat onbewust gaat nu eenmaal minder inspanning kost dan wat bewust gaat. Doordat we 95% van onze acties onbewust uitvoeren, kan je hierdoor gezond afvallen.

Afvallen met hypnose en op gewicht blijven

Iedereen kent het jojo-effect wel. Het is behoorlijk frustrerend wanneer je jezelf weken of maanden lang aan een bepaald dieet hebt gehouden en weer terugvalt in je oude gewoonten. Hier zit nu echter net de kicker. Jouw gewoonten zijn vastgelegd in je onderbewuste.


Je bent niet met dit gevoel geboren! Dit is in de loop der jaren gebeurd. Op bewust niveau kan dit enkel met de eerder genoemde wilskracht aangepast worden. Op onderbewust niveau is hier veel eenvoudiger aan te sleutelen. Aangezien jouw gewoonten fundamenteel gewijzigd worden en je afvalt door middel van hypnose, zul je dan ook op je streefgewicht blijven.

Hypnose en afvallen

Om ervoor te zorgen dat een gezonde levensstijl verankerd wordt, is het eerst van belang te achterhalen wat het onderliggende gevoel is wat ervoor zorgt dat jij op deze manier met voeding omgaat. Eet je juist meer wanneer je emotioneel bent? Heb je voor je gevoel geen tijd om met gezond eten bezig te zijn? Ben je bewust van de gezonde alternatieven, maar krijgen deze maar geen plekje in je eetgewoonten?


Afvallen door hypnose begint bij dat onderliggende gevoel wat jij bij eten hebt. Vanuit dit onderliggende gevoel kunnen namelijk negatieve of slecht beïnvloedende gedachten ontstaan; het gevoel versterkt vervolgens de gedachte en de gedachte versterkt het gevoel. Zodra je meer inzicht krijgt in hoe jouw onderbewuste omgaat met je eetgewoonten, kan middels hypnose dit patroon worden doorbroken en zal afvallen makkelijker worden zonder bewuste acties.


Hypnotherapie helpt je af te vallen zonder dieet gevoel en zorgt dat je weer in contact komt met je maag. Je gewoonten worden daarmee gebaseerd op eten met je maag in plaats van met je ogen. Hierdoor ervaar je sneller het vol en verzadigde gevoel wat ertoe leidt dat je niet ‘over eet’. Dit gevoel kan onder andere worden gecreëerd door middel van het plaatsen van een virtuele maagband. Dit is een techniek die wordt gebruikt om het onderbewustzijn te suggereren dat er een band om je maag is bevestigd waardoor je het idee hebt dat je maag kleiner is geworden.


Ik help je graag met afvallen door middel van hypnose en de gezonde levensstijl aan te nemen die jou meer energie en waardering voor jezelf geeft!

Wat doen we tijdens een afvallen met hypnose sessie?

  • Uitgebreide intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat afvallen met hypnotherapie voor jou kan betekenen?