Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Vliegangst overwinnen

Vliegangst overwinnen met hypnose

Wanneer je aan vliegangst lijdt, ben je zeker niet de enige. Het is een veel voorkomende angststoornis en wordt meer dan eens afgedaan als aanstellerij. Dit terwijl vliegangst bij veel mensen weldegelijk kan zorgen voor erg vervelende situaties en hun doorgaans leven behoorlijk dwarsboomt. Een effectieve manier om vliegangst te overwinnen is door middel van hypnose en hypnotherapie.

Angst om te vliegen

Vliegangst, ook wel aviofobie genoemd, is angst voor het vliegproces dat een zeer reële en benauwende ervaring kan zijn voor degenen die er onder lijden. Vaak begint dit al bij het instappen en kan zelfs duren tot aan het einde van de rit. Deze angst kan door de media, die vliegtuigongelukken breed uitmeet, nog eens extra aangespoord worden. Omgaan met vliegangst is erg lastig en kan (naargelang de gradatie) ervoor zorgen dat je leuke dingen in het leven, zoals verre reizen, uit de weg gaat. Des te meer reden om actie te ondernemen en je vliegangst te overwinnen!

Vliegangst hypnotherapie

Je hebt er duidelijk niet om gevraagd angstig te zijn voor vliegen. Dit is in de loop van je leven ontwikkeld en werkt helaas als een neerwaartse spiraal. Zodra je namelijk last krijgt van je vliegangst, en je hebt hier een dermate negatieve ervaring mee, registreer je dat dit gebeurd is en wil je wellicht helemaal niet meer het vliegtuig instappen. Oftewel: je vliegangst wordt vergroot. Dit is een bepaald patroon wat gelukkig te doorbreken valt met hypnotherapie!

 
Aangezien vliegangst in meerdere gradaties voorkomt, is het belangrijk te ontdekken waar de angst zich bij jou uit. Dit is een onderliggend gevoel wat je altijd met je meedraagt en wat jouw rationele gedachten overheerst. De statistieken spreken voor zich dat vliegen een veilige vorm van reizen is en miljarden mensen per jaar gebruiken het als vervoermiddel. Eigenlijk weet je dit ook best, maar de vliegangst is dusdanig verlammend, dat je wilskracht wordt gedomineerd.

 

Om ervoor te zorgen dat je vliegend reizen niet meer uit de weg hoeft te gaan, kan hypnotherapie uitkomst bieden om je vliegangst te overwinnen. Het innerlijk conflict met vliegangst kan middels hypnose verholpen worden. 

Wat te doen om vliegangst te overwinnen?

Waarschijnlijk heb je al vaker geprobeerd gewoon rustig te blijven in het geval je met het vliegtuig ging reizen en wellicht zelfs een vliegangstcursus gedaan. Je zal ook ongetwijfeld meerdere tips tegen vliegangst hebben gekregen. Praten met vrienden en wellicht ook professionals is een stap in de goede richting. Je hoeft hier namelijk niet mee rond te blijven lopen. Erkennen dat er de afgelopen jaren iets in je is ontstaan wat jou die vliegangst geeft, zorgt dat je bewust bezig bent om het probleem aan te pakken en te overwinnen.

 
Echter is jouw vliegangst juist onbewust gegroeid. Hier komt hypnotherapie om de hoek kijken. Het onderliggende gevoel waardoor jij zo bang bent voor vliegen, is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau, om zo je angst voor vliegen te overwinnen. 


Voel je weer vrij om heen te vliegen waar jij wilt!

Overwin je vliegangst met hypnotherapie

Om te zorgen dat jouw angst voor vliegen wordt teruggedrongen, is het belangrijk te achterhalen hoe je deze hebt ontwikkeld. Je bent nu eenmaal niet geboren met vliegangst, maar hebt jezelf dit onbewust aangeleerd. Heb je een keer ontzettend hevige turbulentie meegemaakt? Ken je iemand die door een vliegtuigongeluk om het leven is gekomen? Ben je claustrofobisch of wellicht vooral bang om de controle te verliezen? Dit kunnen allemaal redenen zijn waardoor jij bewust al dan niet onbewust angstig bent geworden voor vliegen.


Vliegangst overwinnen met hypnose begint bij dat onderliggende gevoel wat jij hebt bij reizen per vliegtuig. Wanneer je meer inzicht krijgt in hoe jouw onderbewuste omgaat met die situatie, kun je kijken wat hier aan te doen is. Vanuit dat onderliggende gevoel kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken en je vliegangst te overwinnen!


Ik help je graag om door middel van hypnose je vliegangst te overwinnen en om te zorgen dat je het vliegtuig niet langer hoeft te vermijden. Trek er op uit!

Wat doen we tijdens een hypnose tegen vliegangst sessie?

  • Uitgebreide intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jouw vliegangst kan betekenen?