Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Trauma verwerken hypnose

Trauma verwerken middels hypnose

Het oplopen van een trauma kan iedereen zomaar overkomen. Wanneer je blootgesteld wordt aan een heftige situatie waar je vaak zelf geen controle over hebt, wordt je figuurlijk verwond in je onderbewustzijn. Bij een trauma kun je denken aan een ernstig ongeval, het overlijden van iemand die je dierbaar is, brand, een verkrachting, overval of aanslag. Ook kan het zijn dat je last hebt van posttraumatische stress. Dit komt veelal voor wanneer je bijvoorbeeld in een oorlogsgebied bent geweest.


Al dit soort gebeurtenissen laten verschillende soorten sporen na in je geest, die ervoor kunnen zorgen dat je gedrag en denkwijze (ernstig) nadelig beïnvloed worden. Dit aangezien een traumatische gebeurtenis een sterk negatief denkpatroon kan veroorzaken, en (verdrongen) emoties zich in je onderbewuste kunnen opstapelen. Een effectieve manier om je  trauma te verwerken is hypnotherapie.

Traumasymptomen

De één heeft meer moeite met het verwerken van een trauma dan de ander. Dit komt doordat de symptomen en de heftigheid ervan, die trauma’s met zich meebrengen, nu eenmaal verschillen van persoon tot persoon. Bij traumasymptomen valt te denken aan het telkens weer voor je zien van de gebeurtenis, flashbacks en nachtmerries. Welke op hun beurt weer kunnen resulteren in concentratiestoornissen, slaapproblemen, vereenzaming en depressieve gevoelens. Hypnotherapie kan helpen je trauma te verwerken en van deze symptomen af te komen. 

Overwin de pijn en het trauma

Niemand vraagt erom een trauma op te lopen, laat staan daarmee te blijven zitten. Iedereen verwerkt heftige gebeurtenissen op zijn of haar eigen manier en soms is daar extra hulp bij nodig. Hierbij is het belangrijk dat er goed naar je geluisterd wordt en je pijn serieus wordt genomen. 


Vaak is teruggaan naar die pijn iets wat bij traumaverwerking achterwege wordt gelaten. Dit terwijl het trauma in wezen, net als iedere andere gebeurtenis in je leven, wordt opgeslagen in je onderbewustzijn en een plek nodig heeft. Het liefst wil je natuurlijk dat, wanneer je terugdenkt aan een specifieke gebeurtenis, je geen trauma- of stress symptomen ervaart. Om deze reden kan hypnotherapie en hypnose helpen bij traumaverwerking. 

Bewust en onbewust trauma verwerken

Wellicht dat je al geprobeerd hebt zelf je trauma te verwerken. Praten met vrienden en wellicht ook professionals is een stap in de goede richting. Erkennen dat je mentaal (en misschien ook fysiek) last hebt van hetgeen je overkomen is, zorgt dat je bewust bezig bent met traumaverwerking.

 

Echter is een trauma juist diep in je onbewuste geslagen. Hypnose is daarom een ideale techniek voor je traumaverwerking en om deze pijn los te laten. Middels hypnose en hypnotherapie kun je het trauma aanpakken en verwerken op onbewust niveau.

 

- Leef met je belevingen

Hypnose voor traumaverwerking

Door terug te keren naar je trauma door middel van hypnotherapie, en de situatie waarin je deze hebt opgelopen, kan ik je helpen de scherpe randen van de herinnering af te halen. Hierdoor zorgen we samen dat het een gebeurtenis wordt die, net als je andere herinneringen, als het ware in de gevoelscategorie ‘doorgaande situaties’ terechtkomt.


Hypnotherapie is een fijne en veilige manier om je trauma los te laten. Onder hypnose is teruggaan naar dat moment namelijk veel minder lastig en kun je dit op een rustig en comfortabel niveau doen. Je zult na de hypnotherapie dan ook niet langer pijn, stress of andere traumasymptomen ervaren bij het terugdenken aan dit voorval.

Trauma verwerken hoeft niet alleen!

Ik help je graag door middel van hypnotherapie je trauma te verwerken en te zorgen dat de nare gebeurtenis die jou is overkomen, geen negatieve invloed meer heeft op je dagelijks leven. Ik doe dit op een zeer open en sensitieve wijze, waardoor ik met je mee probeer te voelen hoe jij je trauma hebt opgelopen. Vervolgens zorgen we samen dat jij hier overheen komt. Kies er daarom voor om samen met mij je trauma te verwerken onder hypnose!

Wat doen we tijdens een hypnose sessie voor traumaverwerking?

  • Uitgebreide intake waarbij wij samen jouw trauma bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jouw traumaverwerking kan betekenen?