Werkwijze

Wat is hypnose

Vaak wordt er bij hypnose gedacht aan de show-hypnose die men kent van televisie of het theater. Gelukkig is hypnose veel meer dan dat, namelijk een effectieve therapievorm die al eeuwenlang wordt toegepast en ook wetenschappelijk is erkend. Ruim 95% van onze handelingen doen wij onbewust. Middels hypnotherapie kun je in contact komen met je onderbewustzijn en bepaalde blokkades of patronen doorbreken. Deze wijzigingen werken vervolgens door naar het bewustzijn en hiermee wordt jouw gedrag dus ook aangepast. Je wordt als het ware geherprogrammeerd, zodat je bewustzijn en onderbewustzijn weer op één lijn liggen. Door de kern van een probleem aan te pakken en jou deze los te doen laten, zorgt hypnotherapie er voor dat je niet meer wordt getriggerd om het gedrag te vertonen waar je vanaf wilt.

Hoe ga ik te werk?

Iedere therapeut heeft zijn of haar eigen werkwijze en die van mij licht ik graag toe. Elke therapie is verschillend, echter heb ik in de loop der jaren een eigen methodiek ontwikkeld zodat we snel tot positieve resultaten kunnen komen.
Iedere therapeut heeft zijn of haar eigen werkwijze en die van mij licht ik graag toe

Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

Nadat je contact met mij hebt opgenomen, zorg ik het liefst dat we elkaar zo spoedig mogelijk face to face kunnen spreken. Een week voor de eerste sessie krijg je een intakeformulier toegestuurd. In het eerste half uur van de eerste sessie op de praktijk zullen we een uitgebreid intakegesprek doen en begin ik je te coachen vanuit mijn intuïtie om meer bewust te worden van het patroon van je probleem. Hierdoor ervaren de meeste mensen het gevoel dat de kern van het probleem aangepakt wordt.Tevens leg ik duidelijk uit wat de stappen zijn die we gaan ondernemen, zodat je precies weet wat er gaat gebeuren.

Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

Om bekend te raken met wat hypnose nu precies inhoudt, zullen we een aantal oefeningen doen. Dit doen we nadat jouw probleem op de juiste manier is geïdentificeerd (doorgaans de eerste sessie). Door deze simpele oefeningen zul je er achter komen dat onder hypnose zijn een ontspannen ervaring is waarbij je zelf precies weet wat er gebeurt.

 

Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

Het identificeren van hetgeen waar jij met worstelt, noem je ook wel het onderliggende gevoel achterhalen. Dit is het verankerde gevoel dat jij altijd onbewust met je meesleept en waarvan je vaak niet weet hoe je er bij bent gekomen. Met behulp van hypnotherapie kunnen we gaan kijken waardoor het onderliggende gevoel ontstaan is en hoe je dit patroon ontwikkeld hebt.

 

Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat jouw eerste ervaring met hypnose ontspannen aanvoelt en dat alles duidelijk en praktisch wordt uitgelegd, zodat we snel afscheid van jouw probleem kunnen gaan nemen. Na de sessie zal ik alle inzichten voor je samen bundelen zodat je hier praktisch mee aan de slag kunt in je dagelijkse leven.

Wat is het onderliggende gevoel?

Tijdens al mijn therapieën werk ik met het onderliggende gevoel waar jij als persoon mee rondloopt. Dit concept kan ik het beste omschrijven met de volgende metafoor:

 

In je leven loop je op een tijdlijn vanaf 0. Op dat moment heb je nog geen last van hetgeen waar jij nu mee zit. In de loop van je leven wordt er ergens onbewust een nieuw zaadje gepland ( het gevoel ). Ook wel een nieuwe ervaring die het onderbewustzijn nog niet kent.

 

Deze kan positief en helaas soms ook negatief zijn. Iedere keer wanneer in de loop van je leven het onderbewustzijn een gelijkwaardige situatie herkent, zal dat gevoel naar boven komen wat daar geplant is en wordt het zaadje groter. Dit gaat zo door tot het een plant is: vanaf dat moment is het vaak een zichtbare belemmering.

 

Hetgeen wat opvalt en waargenomen wordt, is de plant aan de bovenkant (jouw gedrag en gedachtegangen), maar niet wat zich op onbewust niveau afspeelt. Sterker nog: het zaadje waar alles mee begon is al helemaal niet meer terug te vinden. Middels hypnose achterhalen we dit zaadje, zodat het onderliggende gevoel verwerkt en het probleem losgelaten kan worden.

Waar zit mijn kracht?

Door mijn hoogsensitiviteit voel ik mensen sterk aan en vertrouw ik ook helemaal op mijn gevoel. Veel van mijn cliënten ervaringen dit als prettig, waardoor zij zich snel veilig en op hun gemak voelen.

 

Voor velen is het een verademing dat ik niet enkel vanuit mijn opleiding naar de situatie kijk, maar ook vanuit mijn intuïtie. Voelen=weten zeg ik ook wel. Door te werken met mijn intuitie kan ik invoelen in het probleem en hierdoor sneller de vinger op de kern van het probleem leggen. Dit heeft mij sterk gemaakt in het mensen weer de juiste weg wijzen. Daarbij zorg ik ervoor dat elke cliënt op een unieke wijze wordt behandeld en er geen gebruik wordt gemaakt van zgn. scripts. Ik zie mijn ervaring in de hypnotherapie als een toolbox waaruit ik voor ieders probleem een passende melodiek haal om tot de kern te komen.

Afspraak maken?

Wil je weten of ik jou kan helpen bij de blokkades en patronen die je onbewust hebt gecreëerd? Neem contact op en kom tot de kern van jouw probleem. Je kunt mij bereiken via telefoon, mail of het aanvraagformulier.

Je kunt ook direct een afspraak inplannen: