Werkwijze

Wat is hypnose

Vaak wordt er bij hypnose gedacht aan de show-hypnose die men kent van televisie of het theater. Gelukkig is hypnose veel meer dan dat, namelijk een effectieve therapievorm die al eeuwenlang wordt toegepast en ook wetenschappelijk is erkend. Ruim 95% van onze handelingen doen wij onbewust. Middels hypnotherapie kun je in contact komen met je onderbewustzijn en bepaalde blokkades of patronen doorbreken. Deze wijzigingen werken vervolgens door naar het bewustzijn en hiermee wordt jouw gedrag dus ook aangepast. Je wordt als het ware geherprogrammeerd, zodat je bewustzijn en onderbewustzijn weer op één lijn liggen. Door de kern van een probleem aan te pakken en jou deze los te doen laten, zorgt hypnotherapie er voor dat je niet meer wordt getriggerd om het gedrag te vertonen waar je vanaf wilt.

Hoe gaan we te werk?

Iedere therapeut heeft zijn of haar eigen werkwijze en die van ons lichten wij graag toe. In de loop der jaren heb ik een eigen methodiek ontwikkeld waarmee we snel tot positieve resultaten en de kern van het probleem kunnen komen.
Iedere therapeut heeft zijn of haar eigen werkwijze en die van mij licht ik graag toe

Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

Nadat je contact met ons opgenomen hebt, zorgen we ervoor dat we elkaar zo spoedig mogelijk face to face kunnen spreken. In de week voorafgaand aan de eerste sessie krijg je een intakeformulier toegestuurd. In dit intake formulier vul je o.a. jouw hulpvragen in. Dit helpt ons om een behandeling op maat te maken. Tijdens het eerste half uur van sessie 1 op de praktijk zullen we een uitgebreid intakegesprek voeren. Ook coachen we je hierbij vanuit onze intuïtie zodat jij bewust wordt van het patroon van jouw probleem. Door dit zo aan te pakken, ervaren de meeste mensen het gevoel dat de kern van het probleem aangepakt wordt. Tevens leggen we in sessie 1 duidelijk uit wat de stappen zijn die we gaan ondernemen, zodat je precies weet wat er gaat gebeuren.

Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

Om bekend te raken met wat hypnose nu precies inhoudt, zullen we een aantal oefeningen doen. Dit doen we nadat jouw probleem op de juiste manier is geïdentificeerd (doorgaans de eerste sessie). Door deze simpele oefeningen zul je er achter komen dat onder hypnose zijn een ontspannen ervaring is waarbij je zelf precies weet wat er gebeurt.

 

Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

Het identificeren van hetgeen waar jij met worstelt, noem je ook wel: ‘het onderliggende gevoel achterhalen’. Dit is het verankerde gevoel dat jij altijd onbewust met je meesleept en waarvan je vaak niet weet hoe je erbij bent gekomen. Met behulp van hypnotherapie en regressietherapie kunnen we gaan kijken waar en wanneer het onderliggende gevoel ontstaan is en hoe je dit patroon ontwikkeld hebt.

Rustige afsluiting en bespreken van de sessie.

Persoonlijk vinden we het belangrijk dat jouw eerste ervaring met hypnose ontspannen aanvoelt en dat alles duidelijk en praktisch wordt uitgelegd. Zo kun je snel afscheid van jouw probleem nemen. Na de sessie zullen we alle inzichten voor je samenbundelen zodat je hier praktisch mee aan de slag kunt in je dagelijkse leven.

Wat is het onderliggende gevoel?

Tijdens al onze therapieën werken we met het onderliggende gevoel waar jij als persoon mee rondloopt. Dit concept kan ik het beste omschrijven met de volgende metafoor:


‘In je leven loop je op een tijdlijn die is begonnen toen jij hier op de wereld kwam. Op dat moment had je nog geen last van hetgeen waar jij nu mee zit. In de loop van je leven wordt er ergens onbewust een nieuw zaadje gepland (het gevoel). Ook wel een nieuwe ervaring die het onderbewustzijn nog niet kent.


Deze kan positief en helaas soms ook negatief zijn. Iedere keer wanneer het onderbewustzijn in de loop van je leven een gelijkwaardige situatie herkent, zal dat gevoel naar boven komen wat daar geplant is en wordt het zaadje groter. Dit gaat zo door tot het een plant is: vanaf dat moment is het vaak een zichtbare belemmering.


Hetgeen wat opvalt en waargenomen wordt, is de plant aan de bovenkant (jouw gedrag en gedachtegangen), maar niet wat zich op onbewust niveau afspeelt. Sterker nog: het zaadje waar alles mee begon is al helemaal niet meer terug te vinden. Middels hypnose achterhalen we dit zaadje, zodat het onderliggende gevoel verwerkt en het probleem losgelaten kan worden.

Waar zit onze kracht?

Door onze hoog sensitiviteit voelen we mensen sterk aan en kunnen we snel de vinger op de juiste plek leggen. Veel cliënten ervaringen dit als prettig, waardoor zij zich snel veilig en op hun gemak voelen.

 

Voor velen cliënten is het een verademing dat we niet enkel vanuit onze opleiding naar de situatie kijken, maar ook vanuit onze intuïtie. Voelen=weten zeg ik (Kevin) ook wel. Door te werken met onze intuïtie kunne we invoelen in het probleem en hierdoor sneller de vinger op de kern van het probleem leggen. iedere mens is uniek en hoort ook unieke aanpak bij. Daar stemmen we ons graag op af.

Wil je Kennis maken met team van Kevin Boeren? Kijk dan op de pagina team Kevin Boeren.

Afspraak maken?

Wil je weten of ik jou kan helpen bij de blokkades en patronen die je onbewust hebt gecreëerd? Neem contact op en kom tot de kern van jouw probleem. Je kunt mij bereiken via telefoon, mail of het aanvraagformulier.

Je kunt ook direct een afspraak inplannen: