Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Angsten 

Angst overwinnen met hypnotherapie

Angsten komen voor onder alle lagen van de bevolking en ontstaan uit de natuurlijke angstreactie die we hebben wanneer we denken in gevaar te zijn. Bijvoorbeeld wanneer je wilt oversteken en er komt (plotseling) een auto aan; dan is angst jouw natuurlijke bescherming die je waarschuwt niet over te steken. Angst stimuleert om onmiddellijk, instinctief, en direct actie te ondernemen om je uit een (levensbedreigende) situatie te halen. We hebben het op deze pagina echter over angsten die geen reactie op daadwerkelijk gevaar zijn, maar wel jouw normaal functioneren in de weg staat. Dit worden ook wel irreële angsten genoemd. Dit betekent dat de angst een gewoonte is geworden die uit de hand is gelopen. Een effectieve manier om een irreële angst te overwinnen is hypnotherapie.

Wat is angst?

Het natuurlijke overlevingsmechanisme dat iedereen heeft, beschermt jou tegen gevaar en zorgt dat je op tijd actie onderneemt. Dit is een gezonde angst die jou in leven houdt en daar hoef je verder niet aan te sleutelen.

Wat is ongezonde angst?

Wanneer er een bepaalde dieper liggende angst woedt, die jouw dagelijkse bezigheden belemmert, spreken we van ongezonde (irreële) angst. Vaak weet je zelf niet waar deze angst vandaan komt en uit deze zich op meerdere vlakken. Zo kun je bijvoorbeeld bang zijn om voor de klas te spreken en voor je het weet ben je ook bang om alleen op het schoolplein te staan. Deze angst buigt zich wellicht vervolgens weer om naar een grotere sociale angst, waardoor je liever niet eens meer naar de winkel of kroeg wilt gaan. Dit kan bij verschillende angsten het geval zijn.

Oorzaak irreële angst

Elke angst kan op een verschillende manier ontstaan en is, zoals het hebben van de angst, ook weer afhankelijk van hoe jij als individu bent. Het kan zijn dat je als kind een angst hebt overgenomen van een volwassenen, bijvoorbeeld doordat deze persoon panisch is voor spinnen en dit in jouw bijzijn veel liet merken. Daarnaast kunnen ook traumatische gebeurtenissen een rol spelen bij het ontwikkelen van een (alles beheersende) angst.

Wat voor soort angsten zijn er?

Zoveel verschillende mensen als er zijn, zoveel angsten komen er voor. In feite kan nagenoeg alles in je omgeving een ongezonde angst opwekken. Hoe sterk deze zich manifesteert in je leven, is geheel persoonsafhankelijk. Met hypnotherapie help ik je graag om van je angst af te komen. De angsten waar ik op deze website nader in ga zijn: faalangst, plankenkoorts, hoogtevrees, vliegangst, en emetofobie.

[Een complete alfabetische lijst van angsten kun je vinden op angstlijst.nl ]. Indien je angst er niet bijstaat, neem dan gerust contact op. Voor veel angsten kan hypnotherapie een oplossing bieden.

Angst verhelpen

Wellicht heb je geprobeerd met je angsten om te gaan. Praten met vrienden en wellicht ook professionals is een stap in de goede richting. Erkennen dat er de afgelopen tijd iets in je is ontstaan wat jou die gevoelens geeft, zorgt dat je bewust bezig bent het probleem aan te pakken.


Echter is jouw angst juist onbewust gegroeid. Je hebt er duidelijk niet om gevraagd een angst te ontwikkelen. Dit is in de loop van je leven gebeurd en werkt helaas als een neerwaartse spiraal. Zodra je namelijk last krijgt van angstige gevoelens, wil je die specifieke situatie voortaan liever vermijden. Oftewel: je angst wordt vergroot. Dit is een bepaald patroon wat gelukkig te doorbreken valt! Aangezien angsten in meerdere gradaties voorkomen, is het belangrijk te ontdekken hoe dit zich bij jou uit.


Ook wil je liever het probleem bij de wortel aanpakken en niet alleen ermee leren leven. Hiervoor biedt hypnotherapie tegen angst de oplossing. Het onderliggende gevoel waardoor jij vrees ervaart, is ergens vandaan gekomen. Om dit onderliggende gevoel aan te pakken en ervoor te zorgen dat jij weer zonder angstgevoelens door het leven gaat, kan hypnotherapie helpen je angsten te overwinnen. Middels hypnose en hypnotherapie kun je namelijk dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.


- Ga weer zelfverzekerd door het leven

Overwin je angst met hypnotherapie

Om te zorgen dat jouw angstige gevoel wordt teruggedrongen, is het belangrijk te achterhalen hoe je deze hebt ontwikkeld. Je bent nu eenmaal niet geboren met een angst, maar hebt jezelf dit patroon onbewust aangeleerd.


Angst overwinnen met hypnotherapie begint zoals hierboven vermeld bij dat onderliggende gevoel waar jij bang van wordt. Er is in je verleden binnen je onderbewustzijn een zaadje(overtuiging) gepland die deze angst veroorzaakt en inmiddels is lastig te achterhalen wanneer dit precies is gebeurd. Door onder hypnose terug te gaan naar de periode vóórdat je een angst had, kunnen we nagaan wat dat onderliggende gevoel is wat deze veroorzaakt. Vanaf daar begint dan al het helingsproces.


Vanuit het onderliggende gevoel kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken. Daarnaast coach ik je met het integreren in een leven zonder de angst gevoelens die je constant hebt gehad. Wanneer je ervoor kiest om samen met mij door middel van hypnotherapie van je angst af te komen, sta je er absoluut niet alleen voor!


Ik help je graag door middel van hypnotherapie af te komen van je angst en weer zelfverzekerd te zijn. De oplossing is dichterbij dan je denkt.


Wat doen we tijdens een hypnose tegen angsten sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?