Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Paniekaanvallen

Paniekaanvallen overwinnen met hypnose

Paniek ontstaat vaak in een stresssituatie waarbij je het gevoel hebt de controle te verliezen en geen raad met jezelf weet. Dit is een overweldigend gevoel van angst die zeer verlammend kan werken. Je krijgt last van psychische en lichamelijke paniekaanval symptomen die voor een ontzettend nare ervaring zorgen. In het geval van plotselinge paniek, gaat deze normaliter over zodra het ‘gevaar’ geweken is en kun je gelukkig weer verder. Echter het hebben van sporadische of vaker terugkomende paniekaanvallen zonder een zo aan te wijzen reden, is een ander verhaal. Een effectieve manier om deze paniekaanvallen te overwinnen is hypnose en hypnotherapie.

Wat te doen bij een paniekaanval?

Op het moment dat je voor het eerst een paniekaanval ervaart, kan het zijn dat je deze verwart met ademhalingsproblemen of zelfs een hartaanval. Om uit te sluiten dat er een onderliggende dringende medische oorzaak is voor de symptomen die je ervaart, is het van belang allereerst een arts te raadplegen. Is een dergelijke oorzaak niet aan te wijzen of raadt de arts aan de medische oorzaak met ondersteuning aan te pakken, dan kunnen hypnotherapie en hypnose uitkomst bieden.

Wat is een paniekaanval?

Paniekaanvallen zonder medische oorzaak uiten zich vaak doordat je de controle kwijt bent en worden veroorzaakt door onder andere spanningen, verdriet, pijn en stress. In veel gevallen ben je het vertrouwen in jezelf of lichaam kwijtgeraakt en heb je een patroon ontwikkeld waardoor deze aanvallen blijven terugkeren. Paniekaanval symptomen zijn onder andere kortademigheid, pijn in de borst, een verstikkend gevoel, rillingen, overmatig zweten, misselijkheid en duizeligheid.

 

Omgaan met angst en paniek is erg lastig en kan (naar gelang de gradatie) veel geluk in je leven in de weg zitten. De oorzaak van een paniekaanval is bij iedereen verschillend. Wel zijn eerder genoemde spanningen de meest voorkomende factor.

Paniekaanval verhelpen

Je hebt er duidelijk niet om gevraagd paniekaanvallen te hebben. Dit is in de loop van je leven ontwikkeld en werkt helaas als een neerwaartse spiraal. Zodra je namelijk last krijgt van een paniekaanval en er gaat iets mis, registreer je dat dit gebeurd is en wil je die bepaalde situatie in de toekomst het liefst vermijden. Oftewel: je angst wordt vergroot. Dit is een bepaald patroon wat gelukkig te doorbreken valt!

 

Aangezien paniekaanvallen in meerdere gradaties voorkomen, is het belangrijk te ontdekken waar de angst zich bij jou uit. Dit is een onderliggend gevoel wat je altijd met je meedraagt en wat jouw rationele gedachten overheerst. Eigenlijk weet je best dat er geen bedreigende situatie is, maar de paniek is dusdanig verlammend, dat je wilskracht wordt gedomineerd.

 

Om er voor te zorgen dat jij weer zonder angst door het leven kunt, kan hypnotherapie bij het overwinnen van paniekaanvallen uitkomst bieden. Middels hypnose kan het innerlijk conflict met de angst verholpen worden.

Paniekaanvallen behandeling

Wellicht heb je geprobeerd met je paniekaanvallen om te gaan. Praten met vrienden en wellicht ook professionals is een stap in de goede richting. Erkennen dat er de afgelopen jaren iets in je is ontstaan wat jou die paniekaanvallen geeft, zorgt dat je bewust bezig bent het probleem aan te pakken.

 

Echter is jouw angst juist onbewust gegroeid. Ook wil je liever het probleem bij de wortel aanpakken en niet alleen er mee leren leven. Hier komt hypnotherapie om de hoek kijken. Het onderliggende gevoel waardoor jij paniek en angst ervaart , is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.

 

- Leef zonder paniek!

Overwin je paniekaanvallen met hypnotherapie

Om te zorgen dat jouw gevoel van paniek wordt teruggedrongen, is het belangrijk te achterhalen hoe je deze hebt ontwikkeld. Je bent nu eenmaal niet geboren met paniekaanvallen, maar hebt jezelf dit onbewust aangeleerd. Is er een bepaald trauma wat je niet hebt verwerkt? Ervaar je veel stress in het dagelijks leven en luister je daarom niet meer goed naar je lichaam? Ben je erg onzeker waardoor je zaken uitstelt en deze ophoping zich als een zelfconfrontatie manifesteert?

 

Paniekaanvallen overwinnen met hypnose begint bij dat onderliggende gevoel waar jij paniekerig van wordt. Door onder hypnose terug te gaan naar de periode vòòrdat je paniekaanvallen kreeg, kunnen we achterhalen wat dat onderliggende gevoel is wat deze veroorzaakt. Vanaf daar begint dan al het helingsproces.

 

Vanuit het onderliggende gevoel kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken. Daarnaast coach ik je met het integreren in een leven zonder de angst die je constant hebt gevoeld. Je staat er daarbij absoluut niet alleen voor.

 

Ik help je graag door middel van hypnotherapie af te komen van je paniekaanvallen en weer opgelucht door het leven te gaan.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen paniekaanvallen sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?