Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Binge drinken

Binge drinken bestrijden met hypnose

Binge drinken komt steeds vaker in het nieuws, vooral onder het kopje ‘comazuipen jongeren’. Toch is binge drinken niet iets wat alleen jongeren doen. Juist veel mensen die op latere leeftijd beseffen dat hun manier van omgaan met alcohol eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend is als zij altijd dachten, zoeken hulp om het binge drinken te stoppen. Een effectieve manier om dit alcoholprobleem aan te pakken is hypnose en hypnotherapie. 

Wat is binge drinken?

Iemand die aan binge drinken doet, is niet aan het genieten van zijn of haar alcoholische versnapering. Het gaat er bij hem om zo snel mogelijk in een dronken staat te verkeren. Hiervoor geldt (gemiddeld) dat vrouwen 4 en mannen 6 glazen alcohol binnen 2 uur tijd nuttigen. De redenen voor binge drinken zijn uiteenlopend, maar komen vaak neer op het feit dat je jezelf fijner voelt als je een slok op hebt. Meerdere slokken zelfs. Dit is vaak te herleiden naar een bepaald gevoel van onzekerheid.

 

Naast fysieke en mentale gevolgen van binge drinken, kun je ook sociaal in de problemen komen. Mensen die normaal een avondje uit willen, zullen niet altijd blij zijn met jou als doordrinker die steeds maar weer tot het naadje gaat.


- Overigens komt binge drinken sporadisch ook voor bij mensen die niet aan de alcohol gaan, maar bijvoorbeeld frisdrank of sap tot zich blijven nemen -

Stoppen met binge drinken

De behoefte om meer te drinken en snel dronken te moeten worden, domineert jouw wilskracht. Er is een drang in je ontstaan die jouw rationele gedachten overheerst. Voor jou is het de gewoonste zaak van de wereld geworden. De gevolgen van binge drinken zijn vaak vervelend voor diegene zelf en anderen er om heen. Het feit dat je erkent een probleem te hebben (een overmatige alcoholconsumptie) en binge drinken wilt stoppen, is al een grote stap vooruit!

 

Om de aandrang tegen te gaan en te zorgen dat jij weer controle hebt over wat je wel en niet drinkt, kan hypnotherapie  als behandeling tegen binge drinken uitkomst bieden. Middels hypnose kan het innerlijk conflict met drank verholpen worden.

Behandeling binge drinken

Wellicht heb je al op meerdere manieren geprobeerd te zorgen de beheersende invloed van alcohol op je leven tegen te gaan en je binge drinken te stoppen. In dit geval weet je waarschijnlijk dat terugval veel voorkomt. Gelukkig hoef je de strijd tegen de fles niet in je eentje te voeren. 


Het erkennen van en praten over het probleem zijn stappen in de goede richting. Echter wordt het onderliggende gevoel daarmee nog niet veranderd. Hypnotherapie helpt je met het overwinnen van binge drinken door dit onderliggende gevoel aan te pakken en te veranderen op onbewust niveau. Daardoor is hypnotherapie een effectieve behandeling van binge drinken. 


- Stop de aandrank!

Overwin binge drinken met hypnotherapie

Om te zorgen dat jouw gewoonte om elke uitgaansgelegenheid overmatig alcohol te drinken wordt teruggedrongen, is het belangrijk het eerder genoemde onderliggende gevoel te vinden. Je bent nu eenmaal niet geboren met de drang naar drank, maar hebt jezelf dit onbewust aangeleerd. Drink je omdat je anders niet geaccepteerd denkt te worden? Ben je bang om zonder drank niet gezellig genoeg te zijn? Is het vanuit huis uit te doen gebruikelijk om tijdens het uitgaan vooral veel te drinken?

 

De behandeling van binge drinken middels hypnose begint bij dat onderliggende gevoel wat je bij drank hebt. Wanneer je meer inzicht krijgt in hoe jouw onderbewuste omgaat met je drinkgewoonten, kun je kijken wat hier aan te doen is. Vanuit dat eerder genoemde onderliggende gevoel kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken.

 

Ik help je graag door middel van hypnotherapie je binge drinken te stoppen en jou de controle terug te geven waardoor je weer oprecht kunt genieten van je leven.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen binge drinken sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?