Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Alcoholverslaving

Alcoholverslaving bestrijden met hypnose

Alcoholisme komt voor bij allerlei mensen. Wanneer heb je een alcoholprobleem? Je hebt te maken met een alcoholprobleem wanneer het drinken van alcohol overgaat van een verzetje naar het gevoel dat je niet kunt functioneren zonder. De drang om alcohol te nuttigen is voor jou sterker dan de mogelijkheid om het niet te doen. De behoefte naar alcohol domineert daarmee jouw wilskracht. Er is een drang in je ontstaan die jouw rationele gedachten overheerst en kan zelfs hetzelfde voelen als de behoefte naar eten of water. 


Dit is niet altijd te begrijpen door de omgeving. Alcoholmisbruik heeft vaak nare consequenties voor diegene zelf en er om heen. Het feit dat je op zoek bent naar een oplossing voor je probleem en deze dus erkent, is een geweldige eerste stap! Naast fysieke en mentale gevolgen van alcoholverslaving kun je ook sociaal en financieel in de problemen komen. Om de aandrang tegen te gaan en te zorgen dat jij weer de controle hebt over wat je wel en niet drinkt, kan hypnotherapie tegen alcoholisme uitkomst bieden. Middels hypnose kan het innerlijk conflict met drank verholpen worden.

Behandeling alcoholisme

Wellicht heb je al op meerdere manieren geprobeerd te zorgen de beheersende invloed van alcohol op je leven tegen te gaan. Het erkennen van en praten over het probleem zijn zeker zetten in de goede richting. Echter wordt het onderliggende gevoel daarmee nog niet veranderd. Hypnotherapie helpt je met het overwinnen van je alcoholverslaving.

Alcohol therapie

Indien je eerder hebt geprobeerd van je alcoholprobleem af te komen, weet je dat terugval veel voorkomt. Gelukkig hoef je de strijd tegen de fles niet in je eentje te voeren. Het onderliggende gevoel waardoor jij denkt alcohol nodig te hebben, is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.

 

- Stop de aandrank!

Overwin je alcoholprobleem met hypnotherapie

Om te zorgen dat jouw gewoonte dagelijks alcohol te drinken wordt teruggedrongen, is het belangrijk het eerder genoemde onderliggende gevoel te vinden. Je bent nu eenmaal niet geboren met de drang naar drank, maar hebt jezelf dit onbewust aangeleerd. Drink je omdat je vervelende gevoelens wilt onderdrukken? Denk je niet leuk genoeg te zijn zonder een slok op? Heb je alcohol volgens jou nodig om de alledaagse druk aan te kunnen? Jouw alcoholverslaving tegengaan middels hypnose begint bij dat onderliggende gevoel wat jij bij drank hebt.

 

Zodra je meer inzicht krijgt in hoe jouw onderbewuste omgaat met je drinkgewoonten, kun je kijken wat hier aan te doen is. Vanuit dat eerder genoemde onderliggende gevoel kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken.

 

Ik help je graag door middel van hypnotherapie af te komen van je alcoholprobleem en jou de controle terug te geven waardoor je weer oprecht kunt genieten van je leven.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen alcoholverslaving sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?