5 gouden tips op jouw voornemen te manifesteren

5 gouden tips op jouw voornemen te manifesteren

2022: het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat veel mensen weer goede voornemens hebben. Echter zie ik vaak dat men allerlei ideeën en wilde plannen heeft om dromen of doelen te behalen in het nieuwe jaar, maar na enkele weken of dagen al terug vallen in het oude vertrouwde patroon. Dit resulteert natuurlijk in frustratie en teleurstelling. Op deze manier raak je daarbij nog verder verwijderd van je gestelde doelen. 

Dit heeft echter alles te maken met het feit dat je dit puur op wilskracht doet. Je bent aan het opboksen tegen jouw krachtige onderbewustzijn, aangezien je ruim 95% van al jouw gewoonten en gedragingen hiermee doet. Hieronder geef ik je 5 gouden tips waardoor jij jouw goede voornemen jouw realiteit kunt laten worden:


1. Zorg dat je een concrete doelstelling hebt.

Dat je precies weet wat je wilt en vooral waarom je dat wilt. Vaak hebben mensen een beeld van een doel, maar dit is erg vaag of er zit geen goede motivatie bij. Dit is een voorname reden dat je je doelen niet behaalt. Je onderbewustzijn is namelijk net een navigatiesysteem: als jij niet concreet en exact het juiste adres intoetst, dan zal je nooit op je bestemming aankomen.


2. Zorg dat je een realistisch plan hebt.

Mensen zijn goed in van alles te willen, maar zijn zich er vaak niet van bewust wat ze er voor nodig hebben om bij hun doel te komen. 

Tijdsbestek. Hoeveel tijd gaat het je kosten en past dit in je dagelijkse schema, waardoor je er het zonder moeite dagelijks even mee bezig kunt zijn? 

Stappen. Zijn het niet te grote stappen waardoor je het niet consequent vol kan houden? Zorg voor een realistisch plan met kleine stappen. Hierdoor hou je het vol en kan jouw onderbewustzijn aan de verandering wennen en het langzaam integreren. Voor een kleine verandering staan ongeveer 30 dagen en een grote verandering ongeveer 90 dagen.


3. Leer en waardeer tijdens het behalen van je doelen.

Het doel is belangrijk, daardoor weet je waar je heen wilt gaan, maar de weg er naar toe is nog belangrijker. De weg er naar toe leert je dingen, geeft je inzichten waardoor je groeit en niet meer in dezelfde valkuilen hoeft te trappen. Geef jezelf af en toe ook een schouderklopje en vertel jezelf dat je blij bent met elke stap die je gemaakt hebt. Die beloning is heel belangrijk. Bedenk maar eens wanneer je 2 maanden geen salaris van je baas krijgt, hoe gemotiveerd je dan nog bent om te werken. Dus waardeer jezelf en wees trots op iedere stap die je maakt! Dit motiveert en overtuigt jouw onderbewustzijn om de verandering toe te laten.


4. Zie je behaalde doel voor je.

Je weet nu waar je naartoe wilt en welke stappen je moet zetten, maar weet je eigenlijk wel hoe het zal voelen om je nieuwe doel te behalen? Dit is de Gouden sleutel tot succes. Visualiseer iedere dag je doel en durf ook te voelen hoe het is om je doel al behaald te hebben. Dit zal je helpen om nog meer het innerlijke vertrouwen te geven om jouw doel te verwezenlijken.


5. Ga aan de slag! 

De laatste tip is natuurlijk de aanzet tot beweging, want praatjes vullen geen gaatjes. Zorg dat je nu jouw plan in actie brengt. Er is nooit het juiste moment om te beginnen, want er is altijd wel een smoes of een reden te verzinnen om uit te stellen. Vaak zeg ik ook tegen cliënten “Als je nu er niet aan begint, dan ga je het nooit doen”. Merk je weerstand? Stel jezelf de vraag of je het wel echt wilt. Is het antwoord ja? Begin dan. Gas er op om jouw doelen te verwezenlijken!


Blokkades?

Met deze 5 gouden tips kun je aan de slag met je goede voornemens. Soms zit er echter een blokkade in de weg die te veel weerstand geeft vanuit je onderbewustzijn waardoor een verandering niet lukt. Hypnotherapie kan je helpen om bij de kern van die blokkade te komen. Stuur mij gerust een berichtje om samen te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Wil je meer weten hoe jij in contact kan komen met jouw onderbewustzijn en hoe jij je doelen kunt behalen? Schrijf je dan in voor de masterclass zelfhypnose. Klik hier om naar de pagina te gaan van masterclass zelfhypnose voor meer informatie wat deze dag jou kan brengen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen