Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Virtuele maagband Den Bosch

Afvallen met Virtuele maagband hypnose in Den Bosch 

Voor veel mensen is afvallen een bezigheid waar ze op bewust niveau dag in, dag uit mee bezig zijn. Waarschijnlijk heb je inmiddels al veel verschillende dingen geprobeerd, maar blijf je toch last houden van het welbekende jojo-effect. Dit zorgt ervoor dat het er iedere keer op aankomt dat je onbewust een vervelend gevoel overhoudt aan je aangepaste manier van eten. 

Gelukkig zijn er ook manieren om af te vallen zonder dieet. Vanuit Engeland is sinds een paar jaar een revolutionaire hypnose maagband techniek overgewaaid, waarbij je wél aanhoudend gewicht kunt verliezen en voornamelijk op een fijne, stabiele manier je eetpatroon kunt wijzigen. Je kunt weer op een natuurlijke manier gaan afvallen zonder dieet gevoel. Dit is de Virtuele Maagband. Graag vertel ik je hier onder meer wat het Virtuele maagband programma aan mijn praktijk in Den Bosch in houdt.

Komt dit bekend voor?

Je zal het vast wel herkennen: Je zit in de bank en je weet bewust heel goed dat je niks uit de kast moet gaan pakken, maar er is toch een innerlijke drang in jou aanwezig die sterker is dan jouw wilskracht. Hier spreekt jouw onderbewustzijn. Dit letterlijk knagende gevoel domineert jouw wilskracht en heeft dan ook meestal de overhand.

Hetzelfde geldt voor wanneer je de onweerstaanbare behoefte hebt om of nogmaals op te scheppen bij het avondeten terwijl je al voldoende gegeten hebt, of wanneer je het gevoel hebt dat je een vol opgeschept bord leeg moet eten. Het komt erop neer dat je maar geen voldaan gevoel krijgt.

Oplossing

Wanneer het voor jou lastig blijkt om ‘nee’ te zeggen, niet nog een keer op te scheppen of je in te houden met snoepen en snaaien, kan een Virtuele Maagband laten plaatsen onder hypnose bij mijn praktijk in Den Bosch uitkomst bieden.

Door een verkleining van je maag op onbewust niveau en goede begeleiding, wordt het onderliggende gevoel, wat jou aanzet tot bijvoorbeeld die extra zak chips leeg eten, weggenomen. Ook de sensatie van honger en trek verdwijnt zodra je lijf voldoende heeft. Dit zodat je op het juiste moment een vol(daan) gevoel hebt en weer met je maag gaat eten in plaats van je ogen.

Wat is de Virtuele Maagband?

Het Virtuele Maagband Programma is een techniek die wordt gebruikt om het onderbewustzijn te suggereren dat er een band om je maag is bevestigd. Dit om je te helpen gewicht te verliezen. Het Virtuele Maagband Programma onder hypnose of het hebben van een ‘Virtuele Maagband’ vereist geen operatie.

Het is een techniek die door hypnotherapeuten wordt gebruikt om het onderbewustzijn te laten geloven dat er een maagband is aangebracht. Het doel is dat je op een onbewust niveau zult geloven dat je de fysieke procedure hebt gehad en dat je maag kleiner is geworden.

Hoe gaan we te werk?

Elke therapeut heeft zo zijn of haar eigen werkwijze, ook als het op de Virtuele Maagband aankomt. Je moet het plaatsen van deze band in ieder geval zien als een procedure die, net als een daadwerkelijke operatie, voltooid moet worden. Dit doen we in 3 sessies, waarbij er telkens een week tussen zit.

Tijdens deze sessies zijn we niet alleen bezig met het plaatsen van de Virtuele Maagband onder hypnose in mijn Den Bosch praktijk, maar kijken we ook naar het onderliggende gevoel wat er voor zorgt dat jij gaat snoepen of snaaien en meer eet dan noodzakelijk is.

Mijns inziens pakken wij op deze manier de kern van het probleem aan en is de maagband die onder hypnose wordt aangebracht een tool die jou helpt het verzadigde gevoel te behouden. Zo voorkomen we ook het jojo-effect. Een maand na de 3e sessie sluiten we de therapie af door een 4e sessie in te plannen. Hierin geef ik nogmaals persoonlijke begeleiding voor het leven met jouw nieuwe maag omvang.

Sessie 1 - Intake

Wanneer je voor het eerst mijn praktijk in Den Bosch binnenloopt voor de Virtuele Maagband onder hypnose, zullen we een uitgebreid intakegesprek doen. Hierbij is het van belang dat er een duidelijk beeld wordt geschetst van waar jij precies tegenaan loopt. Eventuele eetstoornissen worden hierdoor bijtijds opgemerkt en ik kan inschatten of Virtuele Maagband Programma voor jou geschikt is. We gaan op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe komt het dat er iets sterker is dan jouw wilskracht om naar de (koel)kast te lopen?

Tijdens deze eerste sessie laat ik je kennis maken met hypnotherapie. Vanuit daar gaan we gelijk aan de slag met je onderbewustzijn. Na de eerste sessie ga je dan ook al direct met mooie inzichten naar huis en is er een basis gelegd waardoor de drang naar snoepen of snaaien weggenomen is.

Sessie 2 - Plaatsing Virtuele Maagband

De week erop zal ik je gedurende de tweede sessie meer bewust maken van het feit dat je met je maag in plaats van je ogen dient te eten.Tijdens deze sessie gaan we verder met uitbouwen van het nieuwe patroon waar we bij de eerste sessie mee begonnen zijn. Dit bewerkstelligd dat je telkens een voldaan gevoel zult hebben tot de volgende maaltijd.

Tijdens sessie 2 aan mijn praktijk in Den Bosch zullen we ook de Virtuele Maagband onder hypnose gaan plaatsen. Nadat je onder hypnose bent gebracht, zal ik jouw onderbewustzijn vertellen dat je maag verkleind wordt aan de hand van een operatie. Ik licht toe dat er een bandje wordt geplaatst die er voor zorgt dat je maaginhoud minder groot is dan voorheen. Ondanks het feit dat jij zelf bewust weet dat er geen mes aan te pas komt, reageert jouw onderbewustzijn op de suggestie dat dit wel zo is en je zult dit ook daadwerkelijk voelen.

Na de virtuele operatie krijg je een Mp3 mee om naar te luisteren, elke dag minstens 1x, gedurende 4 weken. Deze geluidsopname versterkt het effect en het is absoluut essentieel om er elke dag naar te luisteren. Het liefst op een vast moment, bijvoorbeeld vlak voor het avondeten of slapen gaan.

Sessie 3 - Uitbouwen

Nu de Virtuele Maagband is geplaatst en je een week hebt overbrugt met jouw nieuwe maag omvang, gaan we evalueren hoe het de afgelopen tijd met eten en afvallen is gegaan. Belangrijk is hierbij dat het eerder genoemde onderliggende gevoel definitief is verdwenen. Is dit niet het geval? Dan werken we hier verder aan in deze sessie. Tevens kijken we of de band eventueel strakker gezet moet worden en leer ik hoe jij door middel van zelfhypnose de band zelf strakker kunt zetten. suggestie

Sessie 4 – Evaluatie & Coaching

Je hebt nu minimaal 4 weken geleefd en gegeten met je Virtuele Maagband Programma. Daarbij heb je dagelijks de MP3 geluisterd en ben je met mijn advies aan de slag gegaan. Het onderliggende gevoel is aangepakt. Je kunt deze sessie beschouwen als een positieve APK waarbij we finetunen en uitvoerig bespreken hoe het je afgelopen periode is gegaan.

Ik geef je daarnaast verdere persoonlijke begeleiding en indien nodig, zetten we samen de Virtuele Maagband strakker. Tijdens deze laatste sessie gaan we ook het patroon verder uitbouwen, zodat het een normale manier van leven voor je wordt zonder dieet gevoel. Samen zorgen we ervoor dat jij je weer goed voelt!

Voordelen van de Virtuele Maagband onder hypnose bij mijn praktijk in Den Bosch

1. Je krijgt voldaan gevoel, zonder dieet gevoel

2. Je hebt geen honger of trek tussen maaltijden

3. Je hebt geen bijwerkingen zoals bij een echte maagband

4. Je krijgt goede begeleiding achteraf

5. Je hebt zelf iets gecreëerd om snoepen en snaaien weg te halen

6. Je vermijdt het jojo effect

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?