Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Stotteren

Stop stotteren met hypnose

Als je last hebt van stotteren, kan dit je zelfvertrouwen behoorlijk naar beneden halen. Je bent één van de velen die ervaart hoe lastig het is om in een snelle maatschappij te leven met deze sociale fobie. Het kan je dagelijks leven behoorlijk dwarsbomen. Een effectieve manier om stotteren te overwinnen is hypnose en hypnotherapie.

Wat is stotteren en hoe ontstaat stotteren?

Bij stotteren ontstaat er een miscommunicatie tussen de hersenen en de meerdere spieren die je gebruikt om te praten. Een spier reageert de ene keer te vroeg en de andere keer te laat, waardoor er als het ware een 'storing' ontstaat.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is stotteren: “onregelmatigheden in het spreekritme, waarbij de spreker precies weet wat hij wil uitdrukken, maar daar op het ogenblik niet in slaagt, doordat zich een onvrijwillige herhaling, verlenging of onderbreking van een klank voordoet”.

 

Stotteren doet zich vaak voor bij kinderen tussen de twee en zeven, vooral rond het derde of vierde levensjaar. Echter komt stotteren op latere leeftijd ook veel voor. De meningen zijn verdeeld over hoe stotteren ontstaat en dit komt naar alle waarschijnlijkheid doordat ieder persoon op een andere manier aan deze sociale fobie komt. Omgaan met stotteren is erg lastig en kan (naar gelang de gradatie) er voor zorgen dat je erg onzeker wordt en bepaalde situaties uit de weg gaat.

Soorten stotteren

Er zijn meerdere vormen van stotteren. De één blijft hangen op bepaalde letters, de ander herhaalt lettergrepen, woorden of zinsdelen. En weer een ander houdt klanken lang aan of blokkeert helemaal. Op welke manier het stotteren zich ook uit, je zou liever zonder leven!

De stotterspiraal doorbreken

Natuurlijk heb je er niet om gevraagd te stotteren. Dit is in de loop van je leven ontwikkeld en werkt helaas als een neerwaartse spiraal. Zodra je namelijk last krijgt van een stotteraanval of sporadisch stotteren, registreer je dat dit gebeurd is en wil je die bepaalde situatie in de toekomst het liefst vermijden. Oftewel: je angst wordt vergroot. Dit is een bepaald patroon wat gelukkig te doorbreken valt!

 

Aangezien stotteren in verschillende vormen en gradaties voorkomt, is het belangrijk te ontdekken wanneer het zich bij jou uit. Het is een onderliggend gevoel wat je altijd met je meedraagt en wat zich manifesteert op bepaalde momenten. Om er voor te zorgen dat de miscommunicatie tussen jouw brein en je spraak weer herstelt, kan hypnotherapie bij het overwinnen van stotteren uitkomst bieden. Middels hypnose wordt het conflict verholpen en is de baan vrij voor normale gesprekken zonder haperingen.

Stotteren verhelpen

Waarschijnlijk ben je wel eens bij een logopedist geweest of heb je middels ademhaal technieken geprobeerd het stotteren onder controle te krijgen. Dit betekent dat je bewust bezig bent met hoe je praat, terwijl je eigenlijk niet continue na zou willen denken op welke manier je ademhaalt en hoe de zin van te voren in je hoofd klinkt.

 

Daarbij is het stotteren juist onbewust ontstaan. Hier komt hypnotherapie om de hoek kijken. Het onderliggende gevoel waardoor jij stottert op bepaalde (of alle) momenten, is ergens vandaan gekomen. De angst die je wellicht voelt bij het voeren van een gesprek, belemmert je in alle toonaarden. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.

 

- Maak spreken weer vanzelfsprekend!

Overwin stotteren met hypnotherapie

Om te zorgen jouw sociale fobie wordt teruggedrongen, is het belangrijk te achterhalen hoe je deze hebt ontwikkeld. Je bent nu eenmaal niet stotterend geboren. Stotteren overwinnen met hypnose begint bij het eerder genoemde onderliggende gevoel waardoor de fobie zich uit. Wanneer je meer inzicht krijgt in hoe jouw onderbewuste omgaat met bepaalde situaties, kun je kijken wat hier aan te doen is. Vanuit dat onderliggende gevoel kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken.

 

Ik help je graag door middel van hypnotherapie te stoppen met stotteren. Hierdoor kun je jouw zelfverzekerdheid weer oppakken en hoef je bepaalde woorden of hele gesprekken niet meer uit de weg te gaan.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen stotteren sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?