Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Slaapproblemen

Verhelp slaapproblemen met hypnose

Iedereen heeft wel eens last van een slapeloze nacht of een periode waarin je toch wat minder vast slaapt dan je normaal zou doen. Dit kan veel verschillende oorzaken hebben en gelukkig lossen deze zich vaak vanzelf weer op. Desondanks zijn er ook veel mensen die duidelijk problemen hebben met slapen en de vervelende gevolgen van dien. Je kunt ook leiden onder chronische slapeloosheid. Vaak wordt er gekozen voor medicatie om in slaap te kunnen vallen. Hiermee kom je echter niet in een daadwerkelijk, natuurlijk diepe slaap en je wordt ook niet echt uitgerust wakker. Een wél effectieve manier om slaapproblemen te overkomen is hypnose en hypnotherapie.

Laatste van slapeloosheid

Helaas is slapeloosheid een probleem waar veel mensen mee te maken hebben en duidelijk last van ondervinden. Chronische slapeloosheid, ook wel insomnia genoemd, komt bij zo’n 20% van de Nederlandse bevolking voor. Je bent dus niet alleen in je rusteloosheid. Oorzaken van niet kunnen slapen zijn onder andere een overdaad aan prikkels. Dit kan zijn in de vorm van geluid, licht en temperatuur. Echter spelen bij de meesten voortdurende stress en spanning de hoofdrol. Meestal ben je je er niet eens van bewust dat je deze spanning hebt opgebouwd.

 

Niemand zit te wachten op slapeloosheid en de humeurigheid die daarmee gepaard gaat. Minder energie hebben na een lange nacht is alles behalve fijn. Dit patroon is er in de loop van een periode ingeslopen; je gaat liggen piekeren en komt in een neerwaarts spiraal van negatieve gedachtes terecht. De dag erop ben je namelijk nòg minder uitgerust en meer prikkelbaar. Je bent onbewust dit patroon gaan creëren, na een tijdje word je bewust van het probleem en dan leg je de focus juist op het probleem waardoor deze alleen maar erger wordt. Slapen wordt een heikel punt in plaats van rustmoment. Dit is een patroon dat gelukkig te doorbreken valt!

Slaapproblemen behandeling

Aangezien slaapproblemen in verschillende vormen en gradaties voorkomen, is het belangrijk te ontdekken hoe het zich bij jou uit. Het is een onderliggend gevoel wat je altijd met je meedraagt en wat zich manifesteert op het moment dat je wilt gaan slapen. Om er voor te zorgen dat je de kalmte terug vindt om daadwerkelijk uit te rusten, kan hypnotherapie bij het overwinnen van slaapproblemen uitkomst bieden. Middels hypnose wordt het onbewuste conflict wat de voortdurende stress en spanning veroorzaakt ( dat waar je op het moment van slapen gaan niets aan kunt veranderen), weggenomen.

Slapeloosheid oplossen

Wellicht dat je al meerdere dingen hebt geprobeerd om alsnog in slaap te vallen. Geen oppeppende dranken of fel licht meer voordat je naar bed gaat; speciale thee of warme melk drinken; schaapjes tellen… Dit betekent dat je bewust bezig bent met je rustig in slaap kunt vallen en een goede nachtrust hebben.


Echter zijn de slaapproblemen juist onbewust ontstaan. Hier komt hypnotherapie om de hoek kijken. Het onderliggende gevoel waardoor jij niet in slaap valt op bepaalde (of alle) momenten, is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.

Slaapproblemen, hypnotherapie en zelfhypnose

Om te zorgen dat jij weer ontspannen slaapt, is het belangrijk te achterhalen hoe je jouw slaapprobleem hebt ontwikkeld. Je bent nu eenmaal niet geboren met deze slapeloosheid. Als baby heb je alles meegekregen om van nature in slaap te komen. (Chronische) slaapproblemen overwinnen met hypnose begint bij het eerder genoemde onderliggende gevoel waardoor deze zich uit. Wanneer je meer inzicht krijgt in hoe jouw onderbewuste omgaat met het slapen, kun je kijken wat hier aan te doen is.

 

Vanuit dat onderliggende gevoel wat jouw nachtrust in de weg ligt, kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt vervolgens de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel . Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken.

 

Ik help je graag door middel van hypnotherapie weer goed uitgerust wakker te worden. Tevens leer ik je hoe je middels zelfhypnose eenvoudiger de slaap kunt vatten.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen slaapproblemen sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?