Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Seksuele problemen

Seksele problemen oplossen met hypnose

Zowel mannen als vrouwen kunnen problemen ervaren op seksueel gebied. Dit is natuurlijk erg jammer, aangezien seks een fijne bezigheid behoort te zijn en een kadootje is van Moeder Natuur. Onder seksuele problemen verstaan we onder andere impotentie, vroegtijdige zaadlozing, vaginisme en angst voor intimiteit. Hiertussen zit een breed spectrum aan angsten die uiteindelijk op hetzelfde neerkomen: je kunt niet genieten van seks. Je wilt onbewust de controle vasthouden en durft jezelf niet goed vrij te geven. Hier komt overigens oorspronkelijk ook het woord vrijen vandaan. Een effectieve manier om problemen op dit vlak te overkomen is hypnose en hypnotherapie.

Geen lust maar last

Helaas zijn er veel mensen die te maken hebben met seksuele problemen en hier duidelijk last van ondervinden. De verschillende soorten problemen komen bij zo’n 15% van de Nederlandse bevolking voor. Je bent hierin dus zeker niet alleen. Oorzaken van seksuele struikelblokken lopen ontzettend uiteen en zijn zeker niet onder één noemer te vangen.

 

Wel blijkt dat een verwrongen zelfbeeld en daarmee gepaard gaande onzekerheid vaak de boventoon voeren. Deze onzekerheid is er echter in veel gevallen langzaam ingeslopen, waardoor je niet meer precies weet wat hiervoor de reden is. Natuurlijk zijn er ook gevallen waarbij een bepaald trauma seksuele problemen heeft opgewekt. Meestal heeft hypnose en hypnotherapie voor beide kwesties een gedegen oplossing.

Ontstaan van seksuele problemen

Niemand wordt blij van problematiek op seksueel gebied en de groeiende onzekerheid die daarmee gepaard gaat. Het liefst voel je je zelfverzekerd als het om seks, intimiteit en aantrekkingskracht gaat. Zoals gezegd steken seksuele problemen vaak geniepig de kop op.

 

Het patroon wat jouw probleem meeneemt is er in de loop van een periode ingeslopen; je ontwijkt intieme situaties en komt in een neerwaarts spiraal terecht. Wanneer je namelijk alsnòg een intieme actie onderneemt en deze loopt (volgens jou) uit op een fiasco, zul je de situatie de volgende keer nog langer en misschien wel helemaal willen ontwijken. Je angst wordt dus vergroot. Dit is een patroon dat gelukkig te doorbreken valt!

Seksuele problemen behandeling

Aangezien seksuele problemen in verschillende vormen en gradaties voorkomen, is het belangrijk te ontdekken op welke manier het zich bij jou uit. Het is een onderliggend gevoel wat je altijd met je meedraagt en wat zich manifesteert op het moment dat je intiem bent of zou willen zijn met een ander. Om er voor te zorgen dat de blokkade wordt opgeheven, kan hypnotherapie bij het overwinnen van seksuele problemen uitkomst bieden. Middels hypnose wordt het onbewuste conflict weggenomen.

 

Wellicht dat je al meerdere dingen hebt geprobeerd om jouw specifieke probleem aan te pakken. Praten met vrienden en wellicht ook professionals is een stap in de goede richting. Erkennen dat er de afgelopen jaren iets in je is ontstaan wat jou die onzekerheid en dus seksuele obstakels geeft, zorgt dat je bewust bezig bent het probleem aan te pakken.

 

Echter zijn die seksuele problemen waarschijnlijk juist onbewustontstaan. Hier komt hypnotherapie om de hoek kijken. Het onderliggende gevoel waardoor jij tijdens intieme momenten niet volledig jezelf kunt zijn, is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau. De verankerde overtuiging die er voor zorgt dat jouw lichaam en geest op een manier reageren die jij niet wil, kunnen losgelaten worden.

 

- Geniet weer van jezelf en je partner!

Overwin problemen met hypnotherapie

Om te zorgen dat je van jouw seksuele probleem verlost wordt, is het belangrijk te achterhalen hoe je deze hebt ontwikkeld. Wanneer je eerst geen problemen ervaarde en nu wel, betekent het dat deze er op een onbewust niveau een link (verankering) is gelegd naar een negatief gevoel en dat is een patroon geworden. Heb je een trauma opgelopen doordat je in een bepaalde situatie niet kon presteren? Ben je bang voor intimiteit sinds je eens bent afgewezen? Ervaar je prestatiedruk waardoor je niet op de door jou gewilde manier kunt genieten?

 

Seksuele problemen overwinnen met hypnose begint bij dat onderliggende gevoel waardoor deze zich manifesteren. Door onder hypnose terug te gaan naar de periode vòòrdat je deze problemen ondervond, kunnen we achterhalen wat dat gevoel is wat deze veroorzaakt. Vanaf daar begint dan al het helingsproces.

 

Vanuit dat onderliggende gevoel wat jouw plezier met seks in de weg ligt, kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt vervolgens de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel . Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken. Ik help je graag door middel van hypnotherapie weer te genieten van jezelf en je partner.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen een sessie problemen?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?