Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Rouwverwerking

Verlies- en rouwverwerking middels hypnose

Vaak wordt bij rouwverwerking direct aan overlijden gedacht , terwijl er meer zaken in het leven zijn waar je verlies- en rouwgevoelens voor kunt hebben. Bijvoorbeeld in het geval van het beëindigen van een relatie of vriendschap, het verwerken van onvruchtbaarheid, het verliezen van financiële zekerheid en een bericht over terminale ziekte kunnen er ook gevoelens van verdriet en pijn naar de oppervlakte komen. Al dit soort gebeurtenissen laten verschillende soorten sporen na in je geest, die ervoor kunnen zorgen dat je gedrag en denkwijze (ernstig) nadelig beïnvloed wordt. Een effectieve manier van rouwverwerking is hypnose en hypnotherapie.

Omgaan met rouw en verlies

De één heeft meer moeite met het verwerken van rouw dan de ander. Dit komt doordat de rouwfasen, die je meestal doorloopt en de heftigheid ervan, nu eenmaal verschillen van persoon tot persoon. Het kan zijn dat je in een van de fasen blijft steken en dus niet op een normale manier verder kunt met je leven.

Denk hierbij aan:

  • - Het blijven hangen in ontkenning van het verlies waardoor er grote schade wordt aangericht in je onderbewustzijn.
  • - Het boos blijven op jezelf en / of de wereld dat jou dit verlies is aangedaan, waardoor je zelfs woedeaanvallen kunt krijgen.
  • - Het blijven malen over hoe de situatie anders had kunnen lopen ‘ als je maar...’ en dit gevoel je leven gaat beheersen.
  • - Het blijven voelen van intens verdriet om het verlies en niet uit de depressieve gevoelens kunnen komen.

 

Aangezien eerder genoemde gebeurtenissen een sterk negatief denkpatroon kunnen veroorzaken, is het zaak dat alle (verdrongen) emoties verwerkt worden.

Verdriet verwerken

Het is zeer treurig wanneer je te maken krijgt met een groot verdriet dat je moet verwerken. De één vindt hierbij soelaas bij vrienden en familie, de ander rouwt liever op zichzelf en verwerkt zijn of haar verdriet op deze manier. Hoe het ook zij, soms is er een extra hulp nodig bij het te boven komen van een aangrijpende gebeurtenis.

 

Hierbij is het belangrijk dat er goed naar je geluisterd en je pijn serieus genomen wordt. Vaak is teruggaan naar die pijn iets wat bij rouwverwerking achterwege wordt gelaten. Dit terwijl het verdriet en verlies in wezen, net als iedere andere gebeurtenis in je leven, wordt opgeslagen in je onderbewustzijn en een plek nodig heeft. Het liefst wil je natuurlijk dat, wanneer je terugdenkt aan degene of datgene je verloren bent, je geen pijn of stresssymptomen ervaart. Hierbij komt hypnose en hypnotherapie om de hoek kijken.

Therapie voor rouwverwerking

Bij rouwverwerking onder hypnose gaat het erom weer op een warme en fijne manier aan degene of datgene terug te denken wat je verloren bent. Hierdoor zul je meer rust ervaren en die warmte voelen wanneer je hier met je gedachten opkomt. In het geval van overlijden waarbij je niet in de mogelijkheid bent geweest om afscheid te nemen, help ik je tevens dit alsnog op een fijne manier te doen. Ook wanneer jouw dierbare een lijdensweg heeft ondergaan en je de sterke emoties die daarmee gepaard gaan, probeert te verwerken.

 

Door onder hypnose terug te denken aan diegene of datgene waar je verdriet om hebt, kan ik je helpen de scherpe randen van de herinnering af te halen. Hierdoor zorgen we samen dat het een gebeurtenis wordt die, net als je andere herinneringen, als het ware in de gevoelscategorie ‘doorgaande situaties’ terecht komt.

Bewust en onbewust rouw verwerken

Wellicht dat je al geprobeerd hebt zelf je rouw te verwerken. Praten met vrienden en wellicht ook professionals is een stap in de goede richting. Erkennen dat je mentaal last hebt van hetgeen je overkomen is, zorgt dat je bewust bezig bent met rouwverwerking. Echter is het verlies juist diep in je onbewuste geslagen. Hypnotherapie is daarom een ideale tool om deze pijn te los te laten. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit nare gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.

 

- Herdenk je verlies op een zachte manier

Rouw en verdriet verwerken hoeft niet alleen

Ik help je graag door middel van hypnotherapie je rouw te verwerken en te zorgen dat het grote verdriet dat jou is overkomen, geen negatieve invloed meer heeft op je dagelijks leven. Ik doe dit op een zeer open en sensitieve wijze, waardoor ik met je mee probeer te voelen hoe jij je verlies ervaart. Vervolgens zorgen we samen dat jij hier overheen komt en het verlies een mooi plekje kunt geven.

Wat doen we tijdens een hypnose voor rouwverwerking sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?