Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Plankenkoorts

Plankenkoorts overwinnen met hypnose

Wanneer je aan plankenkoorts lijdt, ben je zeker niet de enige. Het is een veel voorkomende angst die kan zorgen voor erg vervelende situaties en het dagelijks leven behoorlijk kan dwarsbomen. Je bent niet je optimale zelf en presteert minder dan dat je eigenlijk zou kunnen. Een effectieve manier om plankenkoorts te overwinnen is hypnose en hypnotherapie.

Wat is plankenkoorts?

Plankenkoorts of podiumangst is een specifieke fobie die optreden voor een groep bemoeilijkt of zelfs onmogelijk maakt. Vaak wordt er gerefereerd naar toneel- of muziekvoorstellingen, alleen zijn dit niet de enige plaatsen waar je last kunt hebben van plankenkoorts. Wanneer je het erg lastig vindt om in het openbaar te spreken of een presentatie te geven, is dit ook een vorm van podiumangst. Je vermijd deze situaties daarom het liefst om de hartkloppingen en maagkrampen, die veelal op komen zetten, te voorkomen. Omgaan met plankenkoorts is erg lastig en kan (naar gelang de gradatie) er voor zorgen dat je zakelijk en privé belangrijke momenten uit de weg gaat.

Plankenkoorts oplossen

Je hebt duidelijk niet gevraagd om die podiumangst. Dit is in de loop van je leven ontwikkeld en werkt helaas als een neerwaartse spiraal. Zodra je namelijk last krijgt van je plankenkoorts en je hebt hier een negatieve ervaring mee, registreer je dat dit gebeurd is en wil je die bepaalde situatie in de toekomst het liefst vermijden. Oftewel: je angst wordt vergroot. Dit is een bepaald patroon wat gelukkig te doorbreken valt!

Aangezien plankenkoorts in meerdere gradaties voorkomt, is het belangrijk te ontdekken waar de angst zich bij jou uit. Dit is een onderliggend gevoel wat je altijd met je meedraagt en wat jouw rationele gedachten overheerst. Eigenlijk weet je best dat je die voorstelling helemaal uit je hoofd kent of die presentatie van buiten weet, maar de plankenkoorts is dusdanig verlammend, dat je wilskracht wordt gedomineerd.

 

Om er voor te zorgen dat je de situaties waarin optreden of presenteren een rol spelen niet meer uit de weg hoeft te gaan, kan hypnotherapie bij het overwinnen van plankenkoorts uitkomst bieden. Middels hypnose kan het innerlijk conflict met de angst verholpen worden.

Plankenkoorts therapie

Wellicht heb je wel eens een cursus publiek spreken gevolgd om je zelfvertrouwen (weer) op te bouwen. Bewust weet je dat dit een irrationele angst is en je eigenlijk gewoon zou moeten kunnen presteren. Echter is jouw angst juist onbewust gegroeid. Hier komt hypnotherapie om de hoek kijken. Het onderliggende gevoel waardoor jij zo bang bent voor openbaar optreden , is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.

 

- De wereld is jouw podium, ga het niet langer uit de weg!

Overwin je plankenkoorts met hypnotherapie

Om te zorgen dat jouw angst voor optreden of presenteren wordt teruggedrongen, is het belangrijk te achterhalen hoe je deze hebt ontwikkeld. Je bent nu eenmaal niet geboren met plankenkoorts, maar hebt jezelf dit onbewust aangeleerd. Heb je een keer een black-out gehad tijdens een voorstelling/presentatie met (grote) gevolgen? Ben je verlegen aangelegd en heeft dit zich ontwikkeld tot een ware fobie voor openbaar optreden? Heeft het publiek je eens beschimpt en heb je hier een trauma door opgelopen?

 

Plankenkoorts overwinnen met hypnose begint bij dat onderliggende gevoel wat jij hebt bij het aangaan van een ‘publieke situatie’. Wanneer je meer inzicht krijgt in hoe jouw onderbewuste omgaat met die situaties, kun je kijken wat hier aan te doen is. Vanuit dat onderliggende gevoel kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken.

 

Ik help je graag door middel van hypnotherapie van je plankenkoorts af en zorg dat je niet meer onnodig voorstellingen en presentaties uit de weg hoeft te gaan.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen plankenkoorts sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?