Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Nagelbijten

Stop nagelbijten met hypnose

Veel mensen knagen wel eens op een nagel of nagelriem wanneer ze zich vervelen of gestrest zijn. Echter het compulsief nagelbijten is een vorm van dwangneurose waar je niet zo eenvoudig in je eentje vanaf komt. In de meeste gevallen begint nagelbijten als kind en houdt bij sommigen aan tot volwassen leeftijd. Velen hiervan schamen zich voor hun afgekloven nagels en probeer deze (obsessief) te verbergen. Een effectieve manier om nagelbijten aan te pakken is hypnose en hypnotherapie .

Wat zijn de gevolgen van nagelbijten?

Extreem nagelbijten, ook wel onychophagie genoemd, brengt helaas meerdere consequenties met zich mee. Naast het feit dat je nagels er niet netjes uitzien en je de indruk wekt veel gestrest op je vingers zit te zitten kluiven, kan het ook vervelende gezondheidsgevolgen hebben.

 

Zo loop je een snellere een verkoudheid / virus / bacteriële infectie op doordat je continu met vingers in je mond zit die op meerdere plekken zijn geweest waar bacteriën worden achtergelaten. Ook kun je wratjes en andere huidaandoeningen naar je gezicht, mond en lippen. Daarbij is tandschade veel voorkomend als je aan nagelbijten doet.

Stop met nagelbijten

De behoefte aan constante maar op je nagel (riem) te bijten, domineert jouw wilskracht. Er is een drang in je ontstaan die jouw rationele gedachten overheerst. Voor jou is het bijna een tweede natuur geworden. Nagelbijten is een simpelweg een vervelende gewoonte die in het extreme erg nare gevolgen heeft. Het feit dat je erkent een probleem te hebben en af wilt van dat nagelbijten, is al een grote stap vooruit!

 

Om de aandrang tegen te gaan en te zorgen dat jij weer de controle hebt over wanneer je wel of niet een stukje van je nagel afhaalt, kan hypnotherapie tegen nagelbijten uitkomst bieden. Middels hypnose kan het innerlijk conflict met het bijten verholpen worden.

Nagelbijten behandeling

Wellicht heb je al op meerdere manieren geprobeerd van je nagels af te blijven. Een vies smaakje aanbrengen, manicure laten doen, nepnagels plakken of zelfs pleisters om je vingers binden. Dit betekent dat je bewust bezig bent met je dwangmatige gedrag. Dit terwijl je juist niet continue druk wilt zijn met een gedachte dat je iets niet moet doen.

 

Daarbij komt dat deze dwangneurose juist onbewust is ontstaan. Hier komt hypnotherapie om de hoek kijken. Het onderliggende gevoel waardoor jij op bepaalde momenten op je nagels wilt bijten, is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.

 

- Stop het knagende gevoel

Overwin nagelbijten met hypnotherapie


Om te zorgen dat jouw gewoonte continu te nagel knagen wordt teruggedrongen, is het belangrijk het onderliggende gevoel te vinden wat dit heeft veroorzaakt. Je bent nu eenmaal niet geboren met de drang om te nagelbijten, maar hebt jezelf dit onbewust aangeleerd. Is het begonnen uit verveling en kun je nu niet meer stoppen? Ben je veel gestrest en zorgt het bijten voor afleiding? Zaten mensen uit je familie/omgeving vroeger altijd te nagelbijten en heb je dit overgenomen?

 

Nagelbijten tegengaan midden hypnose begint bij meer inzicht krijgen in hoe jouw onderbewuste omgaat met je bijtgewoonten. Zo kunnen we die drang om steeds maar aan je nagels te zitten bij je wegnemen. Vanuit dat eerder genoemde onderliggende gevoel kan namelijk een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken.

 

Ik help je graag door middel van hypnotherapie permanent van de vervelende nagelbijt gewoonte af.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen nagelbijten sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?