Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Hoogtevrees

Hoogtevrees overwinnen met hypnose

Wanneer je aan hoogtevrees lijdt, ben je zeker niet de enige. Het is de meest voorkomende angst en wordt meer dan eens afgedaan als iets ‘wat er nu eenmaal is’. Dit terwijl hoogtevrees bij veel mensen kan zorgen voor erg vervelende situaties en het hun doorgaans leven behoorlijk dwarsboomt. Een effectieve manier om hoogtevrees te overwinnen is hypnose en hypnotherapie.

Wat is hoogtevrees?

Hoogtevrees, ook wel acrofobie genoemd, is een irrationele angst voor hoogte die weldegelijk een zeer reële en beangstigende ervaring is voor degenen die er onder lijden. Als je lijdt aan hoogtevrees, vermijd je vaak het liefst alle situaties waarin je wordt blootgesteld aan hoogtes. Dit is alleen helaas niet altijd mogelijk. Het kan ook zijn dat je lijdt aan cognitieve hoogtevrees. Alleen al dénken aan het beklimmen van een ladder of andere ‘hoogte situatie’ kan leiden tot intense angst en onrust. Omgaan met hoogtevrees is erg lastig en kan (naar gelang de gradatie) er voor zorgen dat je leuke dingen in het leven uit te weg gaat.

Hoogtevrees oplossen

Je hebt er duidelijk niet om gevraagd bang te zijn voor hoogtes. Dit is in de loop van je leven ontwikkeld en werkt helaas als een neerwaartse spiraal. Zodra je namelijk last krijgt van je hoogtevrees en je hebt hier een negatieve ervaring mee, registreer je dat dit gebeurd is en wil je die bepaalde situatie in de toekomst het liefst vermijden. Oftewel: je angst wordt vergroot. Dit is een bepaald patroon wat gelukkig te doorbreken valt!

 

Aangezien hoogtevrees in meerdere gradaties voorkomt, is het belangrijk te ontdekken waar de angst zich bij jou uit. Dit is een onderliggend gevoel wat je altijd met je meedraagt en wat jouw rationele gedachten overheerst. Eigenlijk weet je best dat je die ladder op kunt of naar een hogere verdieping kunt met de lift, maar de hoogtevrees is dusdanig verlammend, dat je wilskracht wordt gedomineerd.

 

Om er voor te zorgen dat je de situaties waarin hoogtes een rol spelen niet meer uit de weg hoeft te gaan, kan hypnotherapie bij het overwinnen van hoogtevrees uitkomst bieden. Middels hypnose kan het innerlijk conflict dat de angst veroorzaakt, verholpen worden.

Hoogtevrees therapie

Waarschijnlijk heb je al vaker geprobeerd gewoon rustig te blijven in een ‘hoogte situatie’ die voor jou alarmerend is. Praten met vrienden en wellicht ook professionals is een stap in de goede richting. Je hoeft hier namelijk niet mee rond te blijven lopen. Erkennen dat er de afgelopen jaren iets in je is ontstaan wat jou die hoogtevrees geeft, zorgt dat je bewust bezig bent het probleem aan te pakken.

 

Echter is jouw angst juist onbewust gegroeid. Hier komt hypnotherapie om de hoek kijken. Het onderliggende gevoel waardoor jij zo bang bent voor hoogtes, is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.

 

- Ga de hoogtepunten in je leven niet langer uit de weg!

Overwin je hoogtevrees met hypnotherapie

Om te zorgen dat jouw angst voor hoogtes wordt teruggedrongen, is het belangrijk te achterhalen hoe je deze hebt ontwikkeld. Je bent nu eenmaal niet geboren met hoogtevrees, maar hebt jezelf dit onbewust aangeleerd. Ben je eens van een (grote) hoogte gevallen of geduwd? Waren je ouders vroeger over beschermend wanneer je je op (kleine of grote) hoogte bevond? Zijn er mensen in je omgeving die het vaak hebben over de gevaren van hoogtes?

 

Hoogtevrees overwinnen met hypnose begint bij dat onderliggende gevoel wat jij hebt bij het aangaan van een ‘hoogte situatie’. Wanneer je meer inzicht krijgt in hoe jouw onderbewuste omgaat met die situaties, kun je kijken wat hier aan te doen is. Vanuit dat onderliggende gevoel kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken.

 

Ik help je graag door middel van hypnotherapie af te komen van je hoogtevrees en zorgen dat je niet meer onnodig situaties in je leven hoeft te vermijden.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen hoogtevrees sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?