Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Faalangst

Faalangst overwinnen met hypnose

Veel mensen hebben wel eens moeite met het spreken voor een groep, een gevoel van onzekerheid of zelfs een blackout tijdens een test. Echter een voortdurend en aanhoudend gevoel van mislukken of tekortschieten is een indicatie van faalangst. Een effectieve manier om faalangst te overwinnen is hypnose en hypnotherapie.

Wat betekent faalangst?

Faalangst is een vorm van angst die er voor zorgt dat je niet kunt presteren op het moment dat dat nodig is. Denk hierbij aan het niet kunnen presenteren tijdens een vergadering, het zakken voor je examen of sociale faalangst tijdens interactie in een groep. Als je aan faalangst lijdt, ben je dus onzeker op het moment dat je zelfverzekerd zou willen zijn. Omgaan met faalangst is erg lastig en kan (naar gelang de gradatie) veel geluk in je leven in de weg zitten. De herkomst van faalangst is bij iedereen verschillend. Wel is onzekerheid de meest voorkomende factor.

Faalangst oplossen

Je hebt er duidelijk niet om gevraagd faalangst te hebben. Dit is in de loop van je leven ontwikkeld en werkt helaas als een neerwaartse spiraal. Zodra je namelijk last krijgt van je faalangst en er gaat iets mis, registreer je dat dit gebeurd is en wil je die bepaalde situatie in de toekomst het liefst vermijden. Oftewel: je angst wordt vergroot. Dit is een bepaald patroon wat gelukkig te doorbreken valt!

 

Aangezien faalangst in meerdere gradaties voorkomt, is het belangrijk te ontdekken waar de angst zich bij jou uit. Dit is een onderliggend gevoel wat je altijd met je meedraagt en wat jouw rationele gedachten overheerst. Eigenlijk weet je best dat je de taak voor handen aankunt, maar de faalangst is dusdanig verlammend, dat je wilskracht wordt gedomineerd. Om er voor te zorgen dat jij je( weer) zelfverzekerd voelt op de momenten dat je dat nodig hebt, kan hypnotherapie bij het overwinnen van faalangst uitkomst bieden. Middels hypnose kan het innerlijk conflict dat de angst veroorzaakt, verholpen worden.

Faalangst therapie

Wellicht heb je al eerder geprobeerd met bepaalde trucjes of een faalangst behandeling je vrees onder controle te krijgen. Praten met vrienden en wellicht ook professionals is een stap in de goede richting. Erkennen dat er de afgelopen jaren iets in je is ontstaan wat jou die onzekerheid en dus faalangst geeft, zorgt dat je bewust bezig bent het probleem aan te pakken. Echter is jouw angst juist onbewust gegroeid. Hier komt hypnotherapie om de hoek kijken. Het onderliggende gevoel waardoor jij zo aan jezelf twijfelt , is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.


- Wees weer zeker van jezelf!

Overwin je faalangst met hypnotherapie

Om te zorgen dat jouw angst voor falen wordt teruggedrongen, is het belangrijk te achterhalen hoe je deze hebt ontwikkeld. Je bent nu eenmaal niet geboren met faalangst, maar hebt jezelf dit onbewust aangeleerd. Krijg je vaak te horen dat je zaken niet goed aanpakt? Heb je een trauma opgelopen doordat je in een bepaalde situatie niet uit je woorden kwam? Ben je van nature verlegen en heeft zich dit verder ontwikkeld tot een ware angst?

 

Faalangst overwinnen met hypnose begint bij dat onderliggende gevoel wat jij bij het aanpakken van bepaalde situaties hebt. Wanneer je meer inzicht krijgt in hoe jouw onderbewuste omgaat met die situaties, kun je kijken wat hier aan te doen is. Vanuit dat onderliggende gevoel kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken. 

 

Ik help je graag door middel van hypnotherapie af te komen van je faalangst en weer zelfverzekerd door het leven te gaan.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen faalangst sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?