Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Eetstoornis

Overwin je eetstoornis door middel van hypnose

Eten en met voeding in de weer zijn is iets waar iedereen dagelijks mee te maken heeft. Nu kan het alleen zo zijn dat jij hier dusdanig meer mee bezig bent, dat het nijgt naar een obsessie. Zodra je door negatieve gedachten en gevoelens je eetpatroon dermate aanpast, dat dit een zeer negatieve invloed op je lichaam en leven krijgt, spreken we van een eetstoornis of eetprobleem. Het (vertekende) beeld wat je van jezelf hebt, probeer je te compenseren met extreem eetgedrag. Dit kan doorschieten in overmatig eten of extreem weinig voeding tot je nemen. Het eerste geval betreft Boulimia Nervosa en het tweede Anorexia Nervosa.

Boulimia nervosa

Deze vorm van eetstoornis kan zich op verschillende manieren uiten en heeft ook meerdere gradaties. Niet iedereen die Boulimia heeft, komt ontzettend aan. Het eetprobleem zit hem in het obsessief tot je nemen van voeding. Dit kan de ene zak chips na de andere zijn, maar ook continu wortels willen blijven eten is geen gezond patroon. Herken je jezelf of een ander in de symptomen van Boulimia? Lees dan verder bij “Hoe helpt hypnose bij een eetstoornis?”.

Anorexia nervosa

Ook de eetstoornis Anorexia heeft meerdere gradaties. Hierbij geldt net zoals bij Boulimia dat je overmatig en of op ongezonde wijze met voeding bezig bent. Minder eten dan je lichaam nodig heeft, kan er al snel voor zorgen dat er cruciale lichaamsdelen stoppen met werken of minder goed functioneren. Herken je jezelf of een ander in de symptomen van Anorexia? Lees dan verder bij “Hoe helpt hypnose bij een eetstoornis?”.

Hoe begint een eetprobleem?

Beide eetstoornissen ontwikkelen zich vaak wanneer je het gevoel hebt weinig tot geen controle over je leven te hebben. Aangezien eten iets is waar je wél grip op hebt, kan het zijn dat je dit als handvat aanhaalt om maar een gevoel van houvast te hebben. Wellicht dat je zelf al voelt dat deze manier niet de juiste is voor jou en je omgeving. Ik bied daarom hulp bij een eetstoornis, zodat je deze strijd niet alleen hoeft aan te gaan.

 

- Gelukkig is er een mogelijkheid om de controle over je leven terug te pakken, zonder dat je daar je lijf en je omgeving pijn mee doet.

Hoe helpt hypnose bij een eetstoornis?

Om er voor te zorgen dat jouw extreme vorm van met voeding bezig zijn teruggebracht wordt naar een gezonde levensstijl, is het belangrijk het onderliggende gevoel te achterhalen wat jou in eerste instantie het idee geeft dat je op deze manier met voeding om moet gaan. Je bent nu eenmaal niet geboren met een eetstoornis, maar hebt jezelf dit onbewust aangeleerd. Eet je (te)weinig of (te) veel om controle te houden op je leven? Ben je niet tevreden over je uiterlijk? Heb je het idee dat deze manier van eten er voor zorgt dat je problemen verdwijnen?

 

De drang om obsessief met eten bezig te zijn domineert je wilskracht om een gezonder patroon aan te houden. Dit gevoel ligt opgeslagen in het onderbewustzijn en ruim 95% van onze handelingen doen we van daar uit. Hypnose helpt bij een eetstoornis behandeling door het onderliggende gevoel op te sporen en middels therapie te leren begrijpen. Zodra je meer inzicht hebt in hoe jouw onderbewuste omgaat met negatieve gedachtes/gevoelens, kun je kijken wat je er mee wilt en kunt doen. Ik help je graag middels hypnotherapie jouw eetstoornis te boven te komen.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen eetstoornis sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?