Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Blozen en Zweten

Stop bloosangst en overmatig zweten met hypnose

Als je last hebt van overmatig blozen of plotseling zweten, kan dit je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Je bent één van de velen die ervaart hoe lastig het is om te leven met deze sociale fobie. Het kan je dagelijks leven ontzettend dwarsbomen. Een effectieve manier om bloosangst en overmatige transpiratie te overwinnen is hypnose en hypnotherapie.

Wat is overmatige bloosangst en wanneer spreek je van overmatig zweten?

Bij bloosangst, ook wel erythrofobie genoemd, is een irrationele, extreme en ongerechtvaardigde angst voor (overmatig) blozen. Dit komt meestal voort uit het feit dat je nu eenmaal erg snel verkleurd. Die kleur krijgen hoeft zich niet te beperkten tot het gezicht, maar kan uitbreiden tot de nek, rug en borstkast waarbij rode vlekken ontstaan.

 

Overmatig zweten, of hyperhidrose, kan op alle plaatsen op het lichaam gebeuren, maar komt het meest voor in het gezicht, handpalmen, oksels, kruis en voetzolen. We hebben het hier niet over het zweten na (extreme) inspanning, maar overmatige transpiratie in ruststand. Je spreekt van overmatig zweten wanneer er dus zonder inspanning veel transpiratie vrijkomt tijdens bepaalde situaties. Omgaan met overmatig zweten of blozen is erg lastig en kan (naar gelang de gradatie) er voor zorgen dat je erg onzeker wordt en bepaalde sociale situaties uit de weg gaat.

Bloosangst en overmatig zweten behandeling

Natuurlijk heb je er niet om gevraagd snel te moeten blozen of bij het minste of geringste klotsende oksels te krijgen. Dit is in de loop van je leven ontwikkeld en werkt helaas als een neerwaartse spiraal. Zodra je namelijk last krijgt van overmatig blozen of een zweetaanval, registreer je dat dit gebeurd is en wil je die bepaalde situatie in de toekomst het liefst vermijden. Oftewel: je angst wordt vergroot. Dit is een bepaald patroon wat gelukkig te doorbreken valt!

Aangezien (overmatig) blozen en zweten op allerlei momenten kan gebeuren en in verschillende gradaties voorkomt, is het belangrijk te ontdekken wanneer het zich bij jou uit. Het is een onderliggend gevoel wat je altijd met je meedraagt en wat zich manifesteert op bepaalde ogenblikken. Om er voor te zorgen dat de angst die jou doet blozen en of zweten niet meer voorkomt, kan hypnotherapie bij het overwinnen van bloosangst en overmatig zweten uitkomst bieden. Middels hypnose wordt het conflict verholpen en zal het niet meer zo snel naar je hoofd stijgen of aan alle kanten uitbreken.

Verhelpen

Wellicht ben je wel eens bij je huisarts geweest of heb je persoonlijke coaching geprobeerd je bloosangst of het overmatig transpireren onder controle te krijgen. Dit betekent dat je bewust bezig bent met je fobie, terwijl je juist niet continue bezig wilt zijn met de mogelijkheid dat er iets misgaat.

 

Daarbij komt dat deze sociale fobieën juist onbewust zijn ontstaan. Hier komt hypnotherapie om de hoek kijken. Het onderliggende gevoel waardoor jij begint te kleuren of zweten op bepaalde momenten, is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.

 

– Ga aan je fobie voorbij en doorbreek die sociale angst!

Overwin bloosangst en overmatig zweten met hypnotherapie

Om te zorgen dat jouw sociale fobie wordt teruggedrongen, is het belangrijk te achterhalen hoe je deze hebt ontwikkeld. Je bent nu eenmaal niet met bloosangst of overmatige transpireren geboren. Deze fobieën overwinnen met hypnose begint bij het eerder genoemde onderliggende gevoel waardoor deze zich uit. Wanneer je meer inzicht krijgt in hoe jouw onderbewuste omgaat met bepaalde situaties, kun je kijken wat hier aan te doen is.

 

Jouw onderbewustzijn moet overtuigd worden dat het niet nodig is in die bepaalde situaties op die manier te reageren. Vanuit dat onderliggende gevoel kan namelijk een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken.

 

Ik help je graag door middel van hypnotherapie van bloosangst of overmatig zweten af. Hierdoor kun je jouw zelfverzekerdheid weer oppakken en hoef je sociale situaties niet langer uit de weg te gaan.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen blozen en zweten sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?