Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Depressie hypnose Den Bosch

Depressie overwinnen met hypnose in Den Bosch

Het gevoel dat alles je te veel is en je nagenoeg nergens meer positieve energie uit kunt halen. Als je in een depressie zit, ben je niet je optimale zelf en dat is erg frustrerend. Gevoelens van neerslachtigheid en burn out (overspannen) voeren de boventoon. Vaak begrijpt je omgeving niet waarom je reageert zoals je doet en het meest vervelende is nog dat je eigenlijk niet eens precies weet hoe je aan deze depressiviteit komt. Het enige wat je denkt zeker te weten is dat je depressief bènt. 

Op eigen houtje uit een depressie komen is ontzettend zwaar en vergt voornamelijk wilskracht en doorzettingsvermogen; de zaken die je op dat moment juist niet hebt. Omgaan met depressie is erg lastig en kan (naar gelang de gradatie) veel geluk in je leven in de weg zitten. Een effectieve manier om depressie te overwinnen is hypnose en hypnotherapie aan mijn praktijk in Den Bosch.

Wat is een depressie?

Voordat ik verder in ga op hoe je van een depressie af kunt komen, is het belangrijk te benoemen wat depressiviteit inhoudt. De vervelende gemoedstoestand die een depressie wordt genoemd, kenmerkt zich vooral door een algehele desinteresse en lusteloosheid die als een zware deken op je ligt. Een somberheid heeft zich van je meester gemaakt, terwijl je voorheen nog van alle aspecten van het leven kon genieten.

Iedereen kan wel eens een periode hebben waarin zaken niet lopen zoals ze zouden willen, waardoor ze met negatieve gevoelens rondlopen. Echter zorgt depressief zijn ervoor dat je deze negatieve gevoelens niet los kunt laten en eerder in een vicieuze cirkel terecht komt. Je hebt onbewust een negatief patroon gecreëerd waar je niet uitkomt.

Oorzaak depressie

Meestal wordt een depressie veroorzaakt door een ophoping van onverwerkte gevoelens, die zich op een sombere manier manifesteren, waardoor jij je depressief voelt. Deze gevoelens worden op de achtergrond een patroon waardoor je in dat gevoel blijft hangen en je uiteindelijk die depressie ingaat. Deze kunnen van alles omvatten en verschillen letterlijk van mens tot mens. Na een tijdje zit je er zo in dat het gevoel dat je zelf niet meer weet hoe je eruit moet komen. Daarbij kunnen hormonen, andere lichamelijke factoren en ingrijpende gebeurtenissen ook een grote rol spelen.

Depressie verhelpen

Je hebt er duidelijk niet om gevraagd je depressief te voelen. Dit is in de loop van je leven ontwikkeld en werkt helaas als een neerwaartse spiraal. Zodra je namelijk last krijgt van depressieve gevoelens, is alles je te veel en onderneem je niets wat jou positieve energie geeft. Oftewel: je depressiviteit wordt vergroot. Dit is een bepaald patroon wat gelukkig te doorbreken valt!

Aangezien depressie in meerdere gradaties voorkomt, is het belangrijk te ontdekken hoe deze zich bij jou uit. Het is een onderliggend gevoel wat je altijd met je meedraagt en wat jouw rationele gedachten overheerst. Eigenlijk weet je best dat er voldoende fijne dingen zijn die het leven leuk (kunnen) maken, maar de zware depressie is dusdanig verlammend, dat je rationele denken wordt gedomineerd.

Om er voor te zorgen dat jij weer positief door het leven gaat, kan hypnotherapie bij het overwinnen van depressie uitkomst bieden. Middels hypnose aan mijn praktijk in Den Bosch worden de gevoelens die jouw depressie hebben veroorzaakt, verwerkt waardoor je weer in je eigen kracht komt te staan.

Behandeling depressie hypnose in Den Bosch

Wellicht heb je geprobeerd met je depressie om te gaan. Praten met vrienden en wellicht ook professionals is een stap in de goede richting. Erkennen dat er de afgelopen tijd iets in je is ontstaan wat jou die depressieve gevoelens geeft, zorgt dat je bewust bezig bent het probleem aan te pakken. Echter is jouw depressie juist onbewust gegroeid. Ook wil je liever het probleem bij de wortel aanpakken en niet alleen er mee leren leven. Hier komt hypnotherapie om de hoek kijken. Het onderliggende gevoel waardoor jij depressiviteit ervaart, is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie aan mijn praktijk in Den Bosch kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.

- Wees weer je optimale zelf

Overwin je depressie met hypnose in Den Bosch

Om te zorgen dat jouw depressieve gevoel wordt teruggedrongen, is het belangrijk te achterhalen hoe je deze hebt ontwikkeld. Je bent nu eenmaal niet geboren met een depressie, maar hebt jezelf dit patroon onbewust aangeleerd.

Heb je een verlies geleden zoals een overlijden of relatiebreuk? Heb je een traumatisch ervaring gehad waardoor je negatief tegen het leven aankijkt? Stel je (te) hoge eisen aan jezelf, wat er voor zorgt dat de zaken in je leven maar niet gaan zoals je zou willen?

Depressiviteit overwinnen met hypnose begint bij dat onderliggende gevoel waar jij neerslachtig van wordt. Door onder hypnose terug te gaan naar de periode vòòrdat je een depressie kreeg, kunnen we achterhalen wat dat onderliggende gevoel is wat deze veroorzaakt. Vanaf daar begint dan al het helingsproces.

Vanuit het onderliggende gevoel kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken. Daarnaast coach ik je met het integreren in een leven zonder de depressieve gevoelens die je constant hebt gehad.

Je staat er daarbij absoluut niet alleen voor. Ik help je graag door middel van hypnose aan mijn praktijk in Den Bosch af te komen van je depressie en weer positief door het leven te gaan.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen depressiviteit sessie?

  • Uitgebreide intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken 

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen 

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de hypnose sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?