Kevin Boeren hypnotherapeut voor hypnotherapie in Etten Leur hoeven en Den Bosch

Angsten en fobieën hypnose Etten Leur

Angsten en fobieën overwinnen met hypnose in Etten Leur

Angsten komen voor onder alle lagen van de bevolking en ontstaan uit de natuurlijke angstreactie die we hebben als we denken in gevaar te zijn. Bijvoorbeeld wanneer je wilt oversteken en er komt (plotseling) een auto aan; dan is angst jouw natuurlijke bescherming die je waarschuwt niet over te steken. 

Angst stimuleert om onmiddellijk, instinctief en direct actie te ondernemen om je uit een (levensbedreigende) situatie te halen. We hebben het hier nu echter over angsten die geen reactie op daadwerkelijk gevaar zijn, maar wel jouw normaal functioneren in de weg staat. Ook wel irreële angsten genoemd. Dit betekent dat de angst een gewoonte is geworden die uit de hand is gelopen. Een effectieve manier om een angst en/of fobie te overwinnen is hypnose en hypnotherapie aan mijn praktijk in Etten Leur.

Wat is angst?

Het natuurlijke overlevingsmechanisme wat iedereen heeft, beschermt jou tegen gevaar en zorgt dat je op tijd actie onderneemt. Dit is een gezonde angst die jou in leven houdt en daar hoef je verder niet aan te sleutelen.

Wat is ongezonde angst?

Wanneer er een bepaalde dieper liggende angst woed, die jouw dagelijkse bezigheden belemmert, spreken we van ongezonde (irreële) angst suggestie. Vaak weet je zelf niet waar deze vrees vandaan komt en uit deze zich op meerdere vlakken. Zo kun je bijvoorbeeld bang zijn om voor de klas te spreken en voor je het weet ben je ook bang om alleen op het schoolplein te staan. Deze angst buigt zich wellicht vervolgens weer om naar een grotere sociale angst, waardoor je liever niet eens meer naar de winkel of kroeg wilt gaan. Dit kan bij verschillende angsten het geval zijn. Hypnose ondergaan in mijn praktijk in Etten Leur, kan voor al deze soorten een oplossing zijn.

Wat is een fobie?

Bij een fobie focus je op een specifiek ding waar je (buitensporige) angst reacties op krijgt. Denk hierbij aan spinnen, hoogtes, honden, etc. Een ongezonde angst kan doorslaan naar een fobie, maar vaak is er wel degelijk verschil tussen beide te herkennen.

Wat voor soort angsten en fobieën zijn er?

Zoveel verschillende mensen als er zijn, zoveel angsten komen er voor. In feite kan nagenoeg alles in je omgeving een ongezonde angst opwekken. Hoe sterk deze zich manifesteert in je leven, is geheel persoonsafhankelijk. Met hypnose help ik je graag, aan mijn praktijk in Etten Leur, om van je angst af te komen. De angsten waar ik op deze website nader in ga zijn:

Faalangst
Plankenkoorts
Hoogtevrees
Vliegangst
Emetofobie

[Een complete alfabetische lijst van angsten kun je vinden op angstlijst.nl]
Indien je angst of fobie er niet bijstaat neem, dan gerust contact op met mijn praktijk in Etten Leur. Voor het overwinnen van vele angsten en fobieën kan hypnose een oplossing bieden.

Oorzaak irrationele angst

Elke angst kan op een verschillende manier ontstaan en is, zoals het hebben van de angst, ook weer afhankelijk hoe jij als individu bent. Het kan zijn dat je als kind een fobie hebt overgenomen van een volwassenen. Bijvoorbeeld doordat deze persoon panisch is voor spinnen en dit in jouw bijzijn veel liet merken. Ook traumatische gebeurtenissen kunnen een rol spelen bij het ontwikkelen van een (alles beheersende) angst.

Angst verhelpen

Je hebt er duidelijk niet om gevraagd een angst of fobie te ontwikkelen. Dit is in de loop van je leven gebeurd en werkt helaas als een neerwaartse spiraal. Zodra je namelijk last krijgt van angstige gevoelens, wil je die specifieke situatie voortaan liever vermijden. Oftewel: je angst wordt vergroot. Dit is een bepaald patroon wat gelukkig te doorbreken valt!

Aangezien angsten en fobieën in meerdere gradaties voorkomen, is het belangrijk te ontdekken hoe dit zich bij jou uit. Het is een onderliggend gevoel wat je altijd met je meedraagt en wat jouw rationele gedachten overheerst. Eigenlijk weet je best dat jouw angst niet komt door een levensbedreigende situatie, maar de vrees is dusdanig verlammend, dat je rationele denken wordt gedomineerd. Om ervoor te zorgen dat jij weer zonder angstgevoelens door het leven gaat, kan hypnose binnen praktijk Etten Leur bij het overwinnen van angst en fobieën uitkomst bieden.

Behandeling angsten en fobieën

Wellicht heb je geprobeerd met je angsten om te gaan. Praten met vrienden en wellicht ook professionals is een stap in de goede richting. Erkennen dat er de afgelopen tijd iets in je is ontstaan wat jou die gevoelens geeft, zorgt dat je bewust bezig bent het probleem aan te pakken. Echter is jouw angst of fobie juist onbewust gegroeid. Ook wil je liever het probleem bij de wortel aanpakken en niet alleen er mee leren leven.

Hier komt hypnose om de hoek kijken. Het onderliggende gevoel waardoor jij vrees ervaart, is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie aan mijn praktijk in Etten Leur kun je dit angst gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.

- Ga weer zelfverzekerd door het leven

Overwin je angst met hypnose

Om te zorgen dat jouw angstige gevoel of fobie wordt teruggedrongen, is het belangrijk te achterhalen hoe je deze hebt ontwikkeld. Je bent nu eenmaal niet geboren met een angst of fobie, maar hebt jezelf dit patroon onbewust aangeleerd.

Angst overwinnen met hypnose in mijn praktijk Etten Leur begint bij dat onderliggende gevoel waar jij bang van wordt. Er is in je verleden binnen je onderbewustzijn een zaadje(overtuiging) gepland die deze angst veroorzaakt en inmiddels is lastig te achterhalen wanneer dit precies is gebeurd. Door onder hypnose terug te gaan naar de periode vòòrdat je een angst of fobie had, kunnen we nagaan wat dat onderliggende gevoel is wat deze veroorzaakt. Vanaf daar begint dan al het helingsproces.

Vanuit het onderliggende gevoel kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken. Daarnaast coach ik je met het integreren in een leven zonder de angst gevoelens die je constant hebt gehad. Je staat er daarbij absoluut niet alleen voor. Ik help je graag aan mijn praktijk in Etten Leur door middel van hypnose je angst of fobie te overwinnen en weer zelfverzekerd te zijn. De oplossing is dichterbij dan je denkt.

Wat doen we tijdens een hypnose tegen angsten en fobieën sessie?

  • Uitgebreide intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken 

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen 

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en bespreken wat je van de hypnose sessie vond

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?