Woedeaanvallen

Vandaag neem ik jullie mee in een blog over woedeaanvallen. Voorafgaand aan woedeaanvallen zijn we allemaal bekend met de basisemotie ‘boosheid’. De één wat meer dan de ander. Het is dan ook heel normaal om een keer boos te worden. Net als dat het heel normaal is dat je een keer verdrietig en blij bent. Je kunt boos worden als iemand bijvoorbeeld over jouw grenzen gaat of handelt naar dingen die instrijken tegen jouw waarden. Als je dit moment gebruikt om te uiten waar je mee zit, is het uit je systeem. Als je het niet of maar half uit is er een kans dat deze emoties zich gaan nestelen in je onderbewustzijn.


Wat zijn woedeaanvallen?

Een woedeaanval is letterlijk een aanval van extreme boosheid. Je wordt opeens ontzettend boos en in één keer komt alles er uit. Ineens sta je te schreeuwen en te schelden en word je fysiek of verbaal agressief. De aanleiding voor een woedeaanval hoeft niet groot te zijn. Meestal komt een woedeaanval voor veel mensen uit het niets. De oorzaak is dan ook vaak terug te leiden naar opgekropte emoties. Vandaar het spreekwoordelijk gezegde: ‘een kort lontje hebben’. 

Een keer een woedeaanval krijgen is niet zo erg. Gezien het feit dat boosheid een basisemotie is, hoort dit er soms bij. Als de woedeaanvallen echter een patroon beginnen te worden, dan kan dit schade aan zowel jezelf als jouw omgeving geven. Vaak zie ik bij mensen met woedeaanvallen dat ze het moeilijk vinden om hun grenzen aan te geven of dat ze please gedrag vertonen omdat ze moeite hebben om hun echte emotie te uiten in een situatie. Deze mensen willen hun emoties naar de achtergrond schuiven en dit wegstoppen. Dit is vaak omdat bepaalde reacties of emoties er niet mochten zijn in de opvoeding of door een situatie in het leven of een periode van langdurige stress.


Wat kan hypnotherapie bij woedeaanvallen betekenen?

Het mooie aan hypnotherapie is dat er niet alleen gewerkt wordt op bewust niveau zoals bij vele andere therapieën. Naast het bewuste stuk wordt er door middel van hypnotherapie juist ingespeeld op jouw onderbewustzijn. Ruim 95 % van jouw handelingen komt vanuit dit deel. Met hypnose kunnen we in contact komen met je onderbewustzijn. Tijdens de sessies gaan we naar de kern van jouw probleem. Hierbij gaan we kijken hoe het patroon is opgebouwd en waardoor het je op dit moment niet lukt om dit te doorbreken. 

Mijn ervaring is dat veel mensen de hypnose ervaren als een verademing omdat ze iets los kunnen laten en meer inzicht krijgen in zichzelf. Het is een feit dat we in een drukke gehaaste maatschappij leven. 

Merk jij dat je door bepaalde drukte of door andere factoren regelmatig een woedeaanval hebt? Laat dit niet uit de hand lopen. Kies voor kwaliteit van leven voor jezelf en voor je dierbaren. Zou je graag aan de slag willen gaan met je hulpvraag? Wacht niet langer want de oplossing is binnen handbereik!